Frytki z cukinii
Pyszne jako przekąska lub jako dodatek do obiadu! Smakują wyśmienicie, chrupiącą panierka i pyszna cukinia w środku ❤ A do tego w zdrowszej wersji z piekarnika 🙂 Idealne!
Cukinie dobrze myję i kroję w wzdłuż na połowę. Wyciągam miękki miąższ.
Cukinie kroje na mniej więcej równe słupki.
Przyprawy łączę z oliwą i mieszam z cukinią.
Panieruję w jajko a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem.
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę w 200' przez 20 min ❤ podaję obowiązkowo z sosem czosnkowym!
Składniki
Przygotowanie
Cukinie dobrze myję i kroję w wzdłuż na połowę. Wyciągam miękki miąższ.
Cukinie kroje na mniej więcej równe słupki.
Przyprawy łączę z oliwą i mieszam z cukinią.
Panieruję w jajko a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem.
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekę w 200' przez 20 min ❤ podaję obowiązkowo z sosem czosnkowym!