Gotowana kukurydza

Oceny

Gotowana kukurydza! Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam! polana topionym masłem i oprószona słodką papryką smakuje wyśmienicie! A przepis jest banalnie prosty!

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania20 minut
 4 kolby kukurydzy
  kostki masła
 1 łyżka cukru
 papryka słodka w proszku
 wykałaczki
1

Kolbe oczyszczam z liści i wąsów. Każdą kolbę kroję na połowę. W boki kolby wbijam wykałaczki (będzie lepiej je obrócić i jeść).

2

Kukurydze wrzucam na gotująca się wodę do której dodaję łyżkę cukru. Gotuję ok 15 min (sprawdzam czy ziarenka są miękkie). W międzyczasie roztapiam masło. Ugotowana kukurydzę wykładam na talerz ( chwytając za wykałaczki) aby obciekła z wody.

3

Polewam roztopionym masłem i posypuje papryką. Gotując kukurydze do wody można dodać pół szklanki mleka.

Składniki

 4 kolby kukurydzy
  kostki masła
 1 łyżka cukru
 papryka słodka w proszku
 wykałaczki

Przygotowanie

1

Kolbe oczyszczam z liści i wąsów. Każdą kolbę kroję na połowę. W boki kolby wbijam wykałaczki (będzie lepiej je obrócić i jeść).

2

Kukurydze wrzucam na gotująca się wodę do której dodaję łyżkę cukru. Gotuję ok 15 min (sprawdzam czy ziarenka są miękkie). W międzyczasie roztapiam masło. Ugotowana kukurydzę wykładam na talerz ( chwytając za wykałaczki) aby obciekła z wody.

3

Polewam roztopionym masłem i posypuje papryką. Gotując kukurydze do wody można dodać pół szklanki mleka.

Gotowana kukurydza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *