Koperty z ciasta francuskiego nadziewane kurczakiem, brokułem i fetą
Chrupkie ciasto i pyszny farsz gwarantują wspaniałą przekąskę na wieczór. Do netflixa i dobrego filmu idealne. Polecam! ❤
Kurczaka kroję w kostkę przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką. Podsmażam aż będzie miękki. Brokuła myję i kroję na różyczki gotuję w osolonej wodzie al dente. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Na patelni wrzucam kurczaka i brokuła oraz łyżkę mascarpone. Podsmażam chwilę aż serek się rozpuści. Studzę farsz.
Ciasto francuskie dziele na 12 kwadratów.
Na środek każdego nakładam łyżkę farszu i jedna łyżeczkę fety, 4 boki kwadratu sklejam na środku tak aby powstała koperta.
Smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję sezamem.
Piekę w piekarniku w 190' przez 18 - 20 min.
Gotowe!
Składniki
Przygotowanie
Kurczaka kroję w kostkę przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką. Podsmażam aż będzie miękki. Brokuła myję i kroję na różyczki gotuję w osolonej wodzie al dente. Odcedzam i kroję na mniejsze kawałki. Na patelni wrzucam kurczaka i brokuła oraz łyżkę mascarpone. Podsmażam chwilę aż serek się rozpuści. Studzę farsz.
Ciasto francuskie dziele na 12 kwadratów.
Na środek każdego nakładam łyżkę farszu i jedna łyżeczkę fety, 4 boki kwadratu sklejam na środku tak aby powstała koperta.
Smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję sezamem.
Piekę w piekarniku w 190' przez 18 - 20 min.
Gotowe!