Koszyczki z mięsa mielonego z farszem z boczku, ogórków i cebuli
Do mięsa dodaję jajko, bułkę, sól i pieprz. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne.
Boczek i ogórki kroję w słupki, cebulę w piórka. Boczek podsmażam z cebula aż będą rumiane. Dodaję ogórki i musztardę i ponownie chwilę podpiekam. Farsz studzę.
Mięso dzielę na 4 części, formuję kulkę w której później robię wgłębienie wąską szklanka. W każde wgłębienie nakładam farsz ok 2 łyżki.
Piekę 45 min w temp 180' góra dół. Po tym czasie posypuję serem i zapiekam jeszcze 10 min.
Składniki
Przygotowanie
Do mięsa dodaję jajko, bułkę, sól i pieprz. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne.
Boczek i ogórki kroję w słupki, cebulę w piórka. Boczek podsmażam z cebula aż będą rumiane. Dodaję ogórki i musztardę i ponownie chwilę podpiekam. Farsz studzę.
Mięso dzielę na 4 części, formuję kulkę w której później robię wgłębienie wąską szklanka. W każde wgłębienie nakładam farsz ok 2 łyżki.
Piekę 45 min w temp 180' góra dół. Po tym czasie posypuję serem i zapiekam jeszcze 10 min.