Kotleciki szu szu
Pyszne mięciutkie kawałki kurczaka w paprykowej panierce ❤ wyszły wyśmienite! Koniecznie z frytkami i kremowym sosem czosnkowym!
Piersi oczyszczam z błonek i kroję na mniejsze cieńsze kawałki. Każdy kawałek dodatkowo rozbijam.
Wszystkie składniki na marynatę łączę ze sobą i zanurzam w niej kawałki kurczaka.
Kurczak cały powinien być zanurzony w marynacie.
Odstawiam mięso do lodówki na 1-2 godz.
Następnie smażę aż będzie ładnie rumiany z dwóch stron (oleju więcej niż przy smażeniu zwykłych kotletów).
Wszystkie składniki na sos czosnkowy łączę ze sobą. Kotleciki podałam z frytkami ale można też z ryżem lub opiekanymi ziemniaczkami
Składniki
Przygotowanie
Piersi oczyszczam z błonek i kroję na mniejsze cieńsze kawałki. Każdy kawałek dodatkowo rozbijam.
Wszystkie składniki na marynatę łączę ze sobą i zanurzam w niej kawałki kurczaka.
Kurczak cały powinien być zanurzony w marynacie.
Odstawiam mięso do lodówki na 1-2 godz.
Następnie smażę aż będzie ładnie rumiany z dwóch stron (oleju więcej niż przy smażeniu zwykłych kotletów).
Wszystkie składniki na sos czosnkowy łączę ze sobą. Kotleciki podałam z frytkami ale można też z ryżem lub opiekanymi ziemniaczkami