Kotlet devolay

Oceny

Kotlet devolay z serem, masłem i pietruszka 🙂 To super alternatywa dla zwykłych kotletów, z pyszną surówką i ziemniaczkami smakuje wspaniale! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje1
Czas wykonania30 minut
 3 większe piersi z kurczaka
 Ser pokrojony w słupki (4 słupki sera na każdego devolay)
 3 łyżeczki masła
 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
 Jajko, bułka i mąką do panierki
1

Piersi oczyszczam i ubijam na cienkie kotlety. Oprószam solą, pieprzem i słodką papryką z obydwu stron. Na każdego kotleta wykładam 4 słupki sera, łyżeczkę masła i trochę pietruszki natki.

2

Zawijam jak krokiety, najpierw trochę boki później roluję cala pierś. Boki spinam wykałaczką.

3

Devolay panieruję w mące, jajku i bułce tartej.

4

Devolay piekę ok 8 min z każdej strony na średnim ogniu tak aby panierka była ładnie zarumieniona! Podałam z surówką coleslaw i ziemniaczkami.

Składniki

 3 większe piersi z kurczaka
 Ser pokrojony w słupki (4 słupki sera na każdego devolay)
 3 łyżeczki masła
 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
 Jajko, bułka i mąką do panierki

Przygotowanie

1

Piersi oczyszczam i ubijam na cienkie kotlety. Oprószam solą, pieprzem i słodką papryką z obydwu stron. Na każdego kotleta wykładam 4 słupki sera, łyżeczkę masła i trochę pietruszki natki.

2

Zawijam jak krokiety, najpierw trochę boki później roluję cala pierś. Boki spinam wykałaczką.

3

Devolay panieruję w mące, jajku i bułce tartej.

4

Devolay piekę ok 8 min z każdej strony na średnim ogniu tak aby panierka była ładnie zarumieniona! Podałam z surówką coleslaw i ziemniaczkami.

Kotlet devolay

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *