Kotlet devolay
Kotlet devolay z serem, masłem i pietruszka 🙂 To super alternatywa dla zwykłych kotletów, z pyszną surówką i ziemniaczkami smakuje wspaniale! 🙂
Piersi oczyszczam i ubijam na cienkie kotlety. Oprószam solą, pieprzem i słodką papryką z obydwu stron. Na każdego kotleta wykładam 4 słupki sera, łyżeczkę masła i trochę pietruszki natki.
Zawijam jak krokiety, najpierw trochę boki później roluję cala pierś. Boki spinam wykałaczką.
Devolay panieruję w mące, jajku i bułce tartej.
Devolay piekę ok 8 min z każdej strony na średnim ogniu tak aby panierka była ładnie zarumieniona! Podałam z surówką coleslaw i ziemniaczkami.
Składniki
Przygotowanie
Piersi oczyszczam i ubijam na cienkie kotlety. Oprószam solą, pieprzem i słodką papryką z obydwu stron. Na każdego kotleta wykładam 4 słupki sera, łyżeczkę masła i trochę pietruszki natki.
Zawijam jak krokiety, najpierw trochę boki później roluję cala pierś. Boki spinam wykałaczką.
Devolay panieruję w mące, jajku i bułce tartej.
Devolay piekę ok 8 min z każdej strony na średnim ogniu tak aby panierka była ładnie zarumieniona! Podałam z surówką coleslaw i ziemniaczkami.