Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Podane z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z marchewki❤ Takie obiady to ja lubię, szybkie i mega proste idealne kiedy nie mamy weny do gotowania ale chcemy dobrze zjeść.
Schabowe ubijam i oprószam solą pieprzem i słodka papryka. Panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na smalcu lub oleju na złoty kolor.
Pieczarki kroję w plasterki, cebulę w kostkę. Cebule i pieczarki duszę na maśle doprawiam solą i pieprzem. Duszę aż odparuje cała woda. Następnie odkrywam i chwilę przypiekam.
Pieczarki układam na schabowych, nastąpienie posypuję startym serem.
Wykładam na blaszce i zapiekam ok 15 min góra dół.
Podałam z MŁODYMI OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI i surówką: Marchewkę obieram i ucieram na tarce o małych oczkach. Dodaje resztę składników i mieszam aż wszystkie ładnie się połączą.
Składniki
Przygotowanie
Schabowe ubijam i oprószam solą pieprzem i słodka papryka. Panieruję w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na smalcu lub oleju na złoty kolor.
Pieczarki kroję w plasterki, cebulę w kostkę. Cebule i pieczarki duszę na maśle doprawiam solą i pieprzem. Duszę aż odparuje cała woda. Następnie odkrywam i chwilę przypiekam.
Pieczarki układam na schabowych, nastąpienie posypuję startym serem.
Wykładam na blaszce i zapiekam ok 15 min góra dół.
Podałam z MŁODYMI OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI i surówką: Marchewkę obieram i ucieram na tarce o małych oczkach. Dodaje resztę składników i mieszam aż wszystkie ładnie się połączą.