Kurczak marynowany w jogurcie z panierka z płatków kukurydzianych
3 filety z kurczaka
Marynata:
100 g jogurtu naturalnego gęstego
sól, pieprz, słodka papryka
Panierka:
jajko
mąka
100 g bułki tartej wymieszanej z 100 g zmielonych płatków kukurydzianych
Sos pikantny paprykowy
3 łyżki gęstego jogurtu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka słodkiej papryki
⅓ łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka przyprawy do kuchni meksykańskiej
szczypta soli i pieprzu
1
Kurczaka kroję na mniejsze płaskie kawałki i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Marynatę mieszam i wrzucam kurczaka marynuje min godzinę.
2
Mięsko panieruję
3
4
Smażę na głębokim oleju aż mięsko będzie dobrze rumiane.
5
Składniki na sos mieszam ze sobą.
6
KategoriaDania z mięsem drobiowym, Obiady
Składniki
3 filety z kurczaka
Marynata:
100 g jogurtu naturalnego gęstego
sól, pieprz, słodka papryka
Panierka:
jajko
mąka
100 g bułki tartej wymieszanej z 100 g zmielonych płatków kukurydzianych
Sos pikantny paprykowy
3 łyżki gęstego jogurtu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka słodkiej papryki
⅓ łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka przyprawy do kuchni meksykańskiej
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie
1
Kurczaka kroję na mniejsze płaskie kawałki i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Marynatę mieszam i wrzucam kurczaka marynuje min godzinę.
2
Mięsko panieruję
3
4
Smażę na głębokim oleju aż mięsko będzie dobrze rumiane.
5
Składniki na sos mieszam ze sobą.
6