Kurczak marynowany w jogurcie z panierka z płatków kukurydzianych

Oceny
TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania30 minut
 3 filety z kurczaka
Marynata:
 100 g jogurtu naturalnego gęstego
 sól, pieprz, słodka papryka
Panierka:
 jajko
 mąka
 100 g bułki tartej wymieszanej z 100 g zmielonych płatków kukurydzianych
Sos pikantny paprykowy
 3 łyżki gęstego jogurtu
 1 łyżka majonezu
 1 łyżeczka słodkiej papryki
  łyżeczki papryki ostrej
 1 łyżeczka przyprawy do kuchni meksykańskiej
 szczypta soli i pieprzu
1

Kurczaka kroję na mniejsze płaskie kawałki i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Marynatę mieszam i wrzucam kurczaka marynuje min godzinę.

2

Mięsko panieruję

3

4

Smażę na głębokim oleju aż mięsko będzie dobrze rumiane.

5

Składniki na sos mieszam ze sobą.

6

Składniki

 3 filety z kurczaka
Marynata:
 100 g jogurtu naturalnego gęstego
 sól, pieprz, słodka papryka
Panierka:
 jajko
 mąka
 100 g bułki tartej wymieszanej z 100 g zmielonych płatków kukurydzianych
Sos pikantny paprykowy
 3 łyżki gęstego jogurtu
 1 łyżka majonezu
 1 łyżeczka słodkiej papryki
  łyżeczki papryki ostrej
 1 łyżeczka przyprawy do kuchni meksykańskiej
 szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

1

Kurczaka kroję na mniejsze płaskie kawałki i delikatnie rozbijam tłuczkiem. Marynatę mieszam i wrzucam kurczaka marynuje min godzinę.

2

Mięsko panieruję

3

4

Smażę na głębokim oleju aż mięsko będzie dobrze rumiane.

5

Składniki na sos mieszam ze sobą.

6

Kurczak marynowany w jogurcie z panierka z płatków kukurydzianych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *