Makaron z wołowiną i warzywami

Oceny

Ten makaron z pysznym orientalnym sosem, wspaniałymi warzywami i soczystą wołowiną podbije Wasze serca! ❤
Polecam Wam Serdecznie!

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania1 godz.
 0,50 kg dobrej jakości wołowiny (u mnie udziec)
 1 opakowanie mieszanki chińskiej (u mnie Hortex)
 400 g makaron razowy (lub zwykły) spagetti lub gniazda wstążki tagiatelle
 1 cebula duża
 2 łyżki sosu sojowego
 Przyprawy: 1 łyżeczka curry, kurkumy, papryki słodkiej i ostrej połowa łyżeczki cynamonu i czosnku granulowanego oraz soli i pieprzu.
1

Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Do Warzyw dodajemy połowę mieszanki przypraw i łyżkę sosu sojowego. Warzywa dusimy pod przykryciem z odrobina oleju aż będą al dente.

2

Cebule kroimy w piórka i przyduszamy na patelni. Mięso kroimy w paseczki. Wrzucamy do cebuli. Dodajemy resztę przypraw i sosu sojowego. Chwilę podsmażamy. Dolewamy szklankę wody i dusimy do momentu aż mięso będzie lekko miękkie. Odkrywamy i pozwalamy odparować wodzie.

3

Gotujemy makaron. Kiedy mięso będzie już miękkie i zostanie sam gęstawy sos wrzucamy warzywa i jeszcze chwile razem podduszamy.

4

Na koniec można jeszcze doprawić według własnych preferencji.

5

Wrzucamy makaron i razem mieszamy! Naprawdę polecam!

Składniki

 0,50 kg dobrej jakości wołowiny (u mnie udziec)
 1 opakowanie mieszanki chińskiej (u mnie Hortex)
 400 g makaron razowy (lub zwykły) spagetti lub gniazda wstążki tagiatelle
 1 cebula duża
 2 łyżki sosu sojowego
 Przyprawy: 1 łyżeczka curry, kurkumy, papryki słodkiej i ostrej połowa łyżeczki cynamonu i czosnku granulowanego oraz soli i pieprzu.

Przygotowanie

1

Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Do Warzyw dodajemy połowę mieszanki przypraw i łyżkę sosu sojowego. Warzywa dusimy pod przykryciem z odrobina oleju aż będą al dente.

2

Cebule kroimy w piórka i przyduszamy na patelni. Mięso kroimy w paseczki. Wrzucamy do cebuli. Dodajemy resztę przypraw i sosu sojowego. Chwilę podsmażamy. Dolewamy szklankę wody i dusimy do momentu aż mięso będzie lekko miękkie. Odkrywamy i pozwalamy odparować wodzie.

3

Gotujemy makaron. Kiedy mięso będzie już miękkie i zostanie sam gęstawy sos wrzucamy warzywa i jeszcze chwile razem podduszamy.

4

Na koniec można jeszcze doprawić według własnych preferencji.

5

Wrzucamy makaron i razem mieszamy! Naprawdę polecam!

Makaron z wołowiną i warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *