Maślane kruche ciasteczka
Pyszne maślane ciasteczka które spokojnie możecie zrobić z dziećmi. Uwielbiam je! Proste, chrupiące i pyszne! można je dekorować czekoladą, lukrem królewskim lub posypać cukrem pudrem!❤
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy do momentu uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki.
Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części. Jedna zostaje w lodówce drugą rozwałkowuje delikatnie na stolnicy podsypując mąką. Wykrawam w cieście ciastka o dowolnych wzorkach.
Następie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę w 180' (opcja góra dół) ok 12 min aż będą delikatnie rumiane.
To samo robię z drugą częścią ciasta, po wystudzeniu ciasteczka można dekorować.
Wspaniale smakują z rozgrzewającą herbatą z imbirem 🙂
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy do momentu uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki.
Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części. Jedna zostaje w lodówce drugą rozwałkowuje delikatnie na stolnicy podsypując mąką. Wykrawam w cieście ciastka o dowolnych wzorkach.
Następie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę w 180' (opcja góra dół) ok 12 min aż będą delikatnie rumiane.
To samo robię z drugą częścią ciasta, po wystudzeniu ciasteczka można dekorować.
Wspaniale smakują z rozgrzewającą herbatą z imbirem 🙂