Mielone faszerowane pieczarkami i serem

Oceny

Pyszne mielone, dobrze nadziane serem i pieczarkami 🙂 to super pomysł na ciekawy obiad z mięsem mielonym 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania30 minut
 0,70 kg mięsa wieprzowego
 2 jajka
 3 łyżki bułki tartej,
 0,50 łyżeczki soli, pieprzu i słodkiej papryki
Farsz:
 1 cebula
 5 większych pieczarek
 150 g sera żółtego
1

Do mięsa dodaję jajka, bułkę, sól, pieprz i paprykę. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne. Cebule kroje w kostkę, pieczarki w plasterki. Cebule podsmażam, dodaje pieczarki, przyprawiam sola, pierzem i słodka papryką. Duszę ok 5 min.

2

Farsz studzę i dodaję starty na tarce ser żółty.

3

Mięso dzielę na 8 części, formuję kulkę która później rozpłaszczam na cienki placek. Na każdy placek nakładam farsz ok 1 łyżkę i zawijam mielone tak aby powstał duży i okrągły. Mielone obtaczam w bułce tartej.

4

Na patelni rozgrzewam olej i smażę z każdej strony na lekkim ogniu tak aby mielone dobrze się usmażyły.

5

Smażę po ok 7 min z każdej strony. Podałam z ziemniakami i SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ

Składniki

 0,70 kg mięsa wieprzowego
 2 jajka
 3 łyżki bułki tartej,
 0,50 łyżeczki soli, pieprzu i słodkiej papryki
Farsz:
 1 cebula
 5 większych pieczarek
 150 g sera żółtego

Przygotowanie

1

Do mięsa dodaję jajka, bułkę, sól, pieprz i paprykę. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne. Cebule kroje w kostkę, pieczarki w plasterki. Cebule podsmażam, dodaje pieczarki, przyprawiam sola, pierzem i słodka papryką. Duszę ok 5 min.

2

Farsz studzę i dodaję starty na tarce ser żółty.

3

Mięso dzielę na 8 części, formuję kulkę która później rozpłaszczam na cienki placek. Na każdy placek nakładam farsz ok 1 łyżkę i zawijam mielone tak aby powstał duży i okrągły. Mielone obtaczam w bułce tartej.

4

Na patelni rozgrzewam olej i smażę z każdej strony na lekkim ogniu tak aby mielone dobrze się usmażyły.

5

Smażę po ok 7 min z każdej strony. Podałam z ziemniakami i SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *