Mielone faszerowane pieczarkami i serem
Pyszne mielone, dobrze nadziane serem i pieczarkami 🙂 to super pomysł na ciekawy obiad z mięsem mielonym 🙂
Do mięsa dodaję jajka, bułkę, sól, pieprz i paprykę. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne. Cebule kroje w kostkę, pieczarki w plasterki. Cebule podsmażam, dodaje pieczarki, przyprawiam sola, pierzem i słodka papryką. Duszę ok 5 min.
Farsz studzę i dodaję starty na tarce ser żółty.
Mięso dzielę na 8 części, formuję kulkę która później rozpłaszczam na cienki placek. Na każdy placek nakładam farsz ok 1 łyżkę i zawijam mielone tak aby powstał duży i okrągły. Mielone obtaczam w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę z każdej strony na lekkim ogniu tak aby mielone dobrze się usmażyły.
Smażę po ok 7 min z każdej strony. Podałam z ziemniakami i SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ
Składniki
Przygotowanie
Do mięsa dodaję jajka, bułkę, sól, pieprz i paprykę. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne. Cebule kroje w kostkę, pieczarki w plasterki. Cebule podsmażam, dodaje pieczarki, przyprawiam sola, pierzem i słodka papryką. Duszę ok 5 min.
Farsz studzę i dodaję starty na tarce ser żółty.
Mięso dzielę na 8 części, formuję kulkę która później rozpłaszczam na cienki placek. Na każdy placek nakładam farsz ok 1 łyżkę i zawijam mielone tak aby powstał duży i okrągły. Mielone obtaczam w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę z każdej strony na lekkim ogniu tak aby mielone dobrze się usmażyły.
Smażę po ok 7 min z każdej strony. Podałam z ziemniakami i SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ