Mini kanapeczki z pastami
Idealna przekąska na imprezę lub do wieczornego seansu filmowego! Mega proste a jakie pyszne!❤
Moje ulubione dwa rodzaje: mini kanapeczki z pastą z tuńczyka oraz pastą serowo czosnkową.
Pasta serowo czosnkowa:
Ser ścieram na tarce o małych oczkach, czosnek przeciskamy przez wyciskacz. Wszystko razem mieszamy z majonezem i jogurtem, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Pasta z tuńczykiem:
Tuńczyka odsączamy z oleju, cebule i ogórki kroimy w drobna kostkę. Jajka po ugotowaniu studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawiamy sola i pieprzem. Pastę można jeść tak jak ja w wersji skrojonej w kosteczkę jest wtedy przyjemnie chrupka, lub zblendować na gładką masę.
Na każdy sucharek nakładamy łyżeczkę pasty. Kanapeczki układamy na talerzu. Następnie talerz przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Wtedy sucharki zmiękną.
Składniki
Przygotowanie
Pasta serowo czosnkowa:
Ser ścieram na tarce o małych oczkach, czosnek przeciskamy przez wyciskacz. Wszystko razem mieszamy z majonezem i jogurtem, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.
Pasta z tuńczykiem:
Tuńczyka odsączamy z oleju, cebule i ogórki kroimy w drobna kostkę. Jajka po ugotowaniu studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawiamy sola i pieprzem. Pastę można jeść tak jak ja w wersji skrojonej w kosteczkę jest wtedy przyjemnie chrupka, lub zblendować na gładką masę.
Na każdy sucharek nakładamy łyżeczkę pasty. Kanapeczki układamy na talerzu. Następnie talerz przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Wtedy sucharki zmiękną.