Mini kanapeczki z pastami

Oceny

Idealna przekąska na imprezę lub do wieczornego seansu filmowego! Mega proste a jakie pyszne!❤
Moje ulubione dwa rodzaje: mini kanapeczki z pastą z tuńczyka oraz pastą serowo czosnkową.

TweetUdostępnij
Porcje6
Czas wykonania30 minut
 2 opakowania mini sucharków pszennych
 szczypiorek
 folia aluminiowa
Pasta serowo czosnkowa:
 3 łyżki majonezu
 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego,
 20 dag sera żółtego
 2 duże ząbki czosnku
 2 łyżki drobno skrojonego szczypiorku
 sól, pieprz, troszkę papryki słodkiej
Pasta z tuńczykiem:
 1 puszka tuńczyka w oleju lub oliwie
 1 średnia cebula czerwona (może być tez biała)
 3 jajka ugotowane na twardo
 2 średnie ogórki konserwowe
 1,50 łyżki majonezu
 2 łyżeczki musztardy(u mnie sarepska)
 2 łyżki szczypiorku (drobno skrojonego)
 sól, pieprz
1

Pasta serowo czosnkowa:
Ser ścieram na tarce o małych oczkach, czosnek przeciskamy przez wyciskacz. Wszystko razem mieszamy z majonezem i jogurtem, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.

2

Pasta z tuńczykiem:
Tuńczyka odsączamy z oleju, cebule i ogórki kroimy w drobna kostkę. Jajka po ugotowaniu studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawiamy sola i pieprzem. Pastę można jeść tak jak ja w wersji skrojonej w kosteczkę jest wtedy przyjemnie chrupka, lub zblendować na gładką masę.

3

Na każdy sucharek nakładamy łyżeczkę pasty. Kanapeczki układamy na talerzu. Następnie talerz przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Wtedy sucharki zmiękną.

Składniki

 2 opakowania mini sucharków pszennych
 szczypiorek
 folia aluminiowa
Pasta serowo czosnkowa:
 3 łyżki majonezu
 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego,
 20 dag sera żółtego
 2 duże ząbki czosnku
 2 łyżki drobno skrojonego szczypiorku
 sól, pieprz, troszkę papryki słodkiej
Pasta z tuńczykiem:
 1 puszka tuńczyka w oleju lub oliwie
 1 średnia cebula czerwona (może być tez biała)
 3 jajka ugotowane na twardo
 2 średnie ogórki konserwowe
 1,50 łyżki majonezu
 2 łyżeczki musztardy(u mnie sarepska)
 2 łyżki szczypiorku (drobno skrojonego)
 sól, pieprz

Przygotowanie

1

Pasta serowo czosnkowa:
Ser ścieram na tarce o małych oczkach, czosnek przeciskamy przez wyciskacz. Wszystko razem mieszamy z majonezem i jogurtem, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.

2

Pasta z tuńczykiem:
Tuńczyka odsączamy z oleju, cebule i ogórki kroimy w drobna kostkę. Jajka po ugotowaniu studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawiamy sola i pieprzem. Pastę można jeść tak jak ja w wersji skrojonej w kosteczkę jest wtedy przyjemnie chrupka, lub zblendować na gładką masę.

3

Na każdy sucharek nakładamy łyżeczkę pasty. Kanapeczki układamy na talerzu. Następnie talerz przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Wtedy sucharki zmiękną.

Mini kanapeczki z pastami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *