Mini pączki z 4 składników
Wychodzą mięciutkie i delikatne jak chmurka! Polane lukrem smakują wyśmienicie! ❤ Idealne na karnawał inie tylko! Polecam! ❤
Wszystkie składniki na pączki mieszam łyżką aż powstanie kleiste zwarte ciasto. W garnku rozgrzewam że smalec z olejem (ok 300 g smalcu i 200 ml oleju) Smaruję ręce olejem i odrywam kawałek ciasta, formuję kuleczkę którą wrzucam na rozgrzanym olej.
Smażę na średnim ogniu aż będą całe rumiane. Same będą się obracały w oleju.
Usmażone paczki układam na talerzu wyłożonym papierem aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki na lukier łączę ze sobą. Lukruje już wystudzone paczki.
Ja jeszcze dodatkowo posypałam kandyzowaną skórką pomarańczową.
Smakują wyśmienicie! 🙂
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki na pączki mieszam łyżką aż powstanie kleiste zwarte ciasto. W garnku rozgrzewam że smalec z olejem (ok 300 g smalcu i 200 ml oleju) Smaruję ręce olejem i odrywam kawałek ciasta, formuję kuleczkę którą wrzucam na rozgrzanym olej.
Smażę na średnim ogniu aż będą całe rumiane. Same będą się obracały w oleju.
Usmażone paczki układam na talerzu wyłożonym papierem aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki na lukier łączę ze sobą. Lukruje już wystudzone paczki.
Ja jeszcze dodatkowo posypałam kandyzowaną skórką pomarańczową.
Smakują wyśmienicie! 🙂