Mini serniczki oreo

Oceny

Obłędne mini serniczki oreo!❤ Tak kremowe i pyszne, że nie da się im oprzeć! Kremowa i delikatna masa serowa, ciasteczkowy spód, krem z białej czekolady i owoce!❤ Do kawusi idealne! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje12
Czas wykonania1 godz.
Spód:
 200 g ciasteczek oreo całych
 50 g masła
Ser:
 400 g sera białego u mnie zwykły delikatny z biedronki zblendowany na gładką masęMoże być też ser z wiaderka na sernik.
 250 g mascarpone
 0,50 szklanki drobnego cukru
 2 jajka
 1 budyń waniliowy bez cukru
 1 łyżeczka pasty waniliowej
Krem: (robię dzień wcześniej)
 100 ml śmietanki kremówki 36%
 100 g serka mascarpone
 100 g białej czekolady
1

Ciasteczka oreo blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam.

2

12 papilotek wkładam do formy. Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.

3

Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy.

4

Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów.

5

Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki. Bazę pod Krem i serniczki zrobiłam wieczorem a dekoruję rano następnego dnia.

6

Krem: Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na ok 10 godz, ja na całą noc.

7

Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.

8

Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruję. Ja użyłam owoców i ciasteczek oreo.

Składniki

Spód:
 200 g ciasteczek oreo całych
 50 g masła
Ser:
 400 g sera białego u mnie zwykły delikatny z biedronki zblendowany na gładką masęMoże być też ser z wiaderka na sernik.
 250 g mascarpone
 0,50 szklanki drobnego cukru
 2 jajka
 1 budyń waniliowy bez cukru
 1 łyżeczka pasty waniliowej
Krem: (robię dzień wcześniej)
 100 ml śmietanki kremówki 36%
 100 g serka mascarpone
 100 g białej czekolady

Przygotowanie

1

Ciasteczka oreo blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam.

2

12 papilotek wkładam do formy. Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.

3

Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy.

4

Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów.

5

Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki. Bazę pod Krem i serniczki zrobiłam wieczorem a dekoruję rano następnego dnia.

6

Krem: Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na ok 10 godz, ja na całą noc.

7

Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.

8

Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruję. Ja użyłam owoców i ciasteczek oreo.

Mini serniczki oreo

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *