Mini serniczki

Oceny

Kruche herbatniki i pyszna serowa masa! do tego krem z białej czekolady 🙂 Idealny deserek na raz 🙂

TweetUdostępnij
Porcje12
Czas wykonania1 godz.
Spód:
 200 g ciasteczek herbatników
 50 g masła
Masa serowa:
 400 g sera białego(u mnie zwykły delikatny z biedronki zblendowany na gładką masę. Może być też ser z wiaderka na sernik)
 250 g mascarpone
 0,50 szklanki drobnego cukru
 2 jajka
 1 budyń waniliowy bez cukru
 1 łyżeczka pasty waniliowej
Krem: (robię dzień wcześniej)
 100 ml śmietanki kremówki 36%
 100 g serka mascarpone
 100 g białej czekolady
Dodatkowo:
 truskawki, płatki migdałów i chipsy czekoladowe
1

Herbatniki blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam. 12 papilotek wkładam do formy. Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.

2

Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy.

3

Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów. Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki.

4

Krem:
Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na parę godzin. Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.

5

Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruję.

6

Ja użyłam truskawek, płatków migdałów i chipsów czekoladowych.

Składniki

Spód:
 200 g ciasteczek herbatników
 50 g masła
Masa serowa:
 400 g sera białego(u mnie zwykły delikatny z biedronki zblendowany na gładką masę. Może być też ser z wiaderka na sernik)
 250 g mascarpone
 0,50 szklanki drobnego cukru
 2 jajka
 1 budyń waniliowy bez cukru
 1 łyżeczka pasty waniliowej
Krem: (robię dzień wcześniej)
 100 ml śmietanki kremówki 36%
 100 g serka mascarpone
 100 g białej czekolady
Dodatkowo:
 truskawki, płatki migdałów i chipsy czekoladowe

Przygotowanie

1

Herbatniki blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam. 12 papilotek wkładam do formy. Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.

2

Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy.

3

Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów. Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki.

4

Krem:
Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na parę godzin. Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.

5

Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruję.

6

Ja użyłam truskawek, płatków migdałów i chipsów czekoladowych.

Mini serniczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *