Mini serniczki
Kruche herbatniki i pyszna serowa masa! do tego krem z białej czekolady 🙂 Idealny deserek na raz 🙂
Herbatniki blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam. 12 papilotek wkładam do formy. Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.
Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy.
Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów. Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki.
Krem:
Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na parę godzin. Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.
Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruję.
Ja użyłam truskawek, płatków migdałów i chipsów czekoladowych.
Składniki
Przygotowanie
Herbatniki blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam. 12 papilotek wkładam do formy. Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.
Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy.
Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów. Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki.
Krem:
Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na parę godzin. Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.
Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruję.
Ja użyłam truskawek, płatków migdałów i chipsów czekoladowych.