Miruna z piekarnika
Miruna z piekarnika! To pyszny pomysł na obiad . Jeśli macie dość ryby w panierce to serdecznie polecam Wam taką opcję!❤ rybę podałam z ziemniaczkami z masełkiem i surówką coleslaw
Rybę myję i osuszam papierowym ręcznikiem każdą rybę z dwóch stron smaruję mixem przypraw z oliwą (użyłam do tego gumowego pędzla kuchennego).
Naczynie żaroodporne smaruje pozostałą oliwą. Na każdym kawałku ryby układam połówki plasterków cytryny, koper i krojony w plasterki czosnek. Całość oprószam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Piekę w 180' góra dół przez 25 min.
Piekę w 180' góra dół przez 25 min.
Gotową rybę podałam z ziemniaczkami i surówką coleslaw.
Składniki
Przygotowanie
Rybę myję i osuszam papierowym ręcznikiem każdą rybę z dwóch stron smaruję mixem przypraw z oliwą (użyłam do tego gumowego pędzla kuchennego).
Naczynie żaroodporne smaruje pozostałą oliwą. Na każdym kawałku ryby układam połówki plasterków cytryny, koper i krojony w plasterki czosnek. Całość oprószam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Piekę w 180' góra dół przez 25 min.
Piekę w 180' góra dół przez 25 min.
Gotową rybę podałam z ziemniaczkami i surówką coleslaw.