Miruna z piekarnika

Oceny

Miruna z piekarnika! To pyszny pomysł na obiad . Jeśli macie dość ryby w panierce to serdecznie polecam Wam taką opcję!❤ rybę podałam z ziemniaczkami z masełkiem i surówką coleslaw

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania35 minut
 6 kawałków miruny (u mnie ze skórą)
 4 plasterki cytryny
 5 łyżek oliwy
 3 ząbki czosnku
 kilka gałązek koperku
 przyprawy: Szczypta soli, pieprzu, pieprzu cytrynowego, tymianku, suszonego koperku, czosnku w proszku i słodkiej papryki(przyprawy mieszam z 3 łyżkami oliwy)
1

Rybę myję i osuszam papierowym ręcznikiem każdą rybę z dwóch stron smaruję mixem przypraw z oliwą (użyłam do tego gumowego pędzla kuchennego).
Naczynie żaroodporne smaruje pozostałą oliwą. Na każdym kawałku ryby układam połówki plasterków cytryny, koper i krojony w plasterki czosnek. Całość oprószam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Piekę w 180' góra dół przez 25 min.

2

Piekę w 180' góra dół przez 25 min.

3

Gotową rybę podałam z ziemniaczkami i surówką coleslaw.

Kategoria, Tagi

Składniki

 6 kawałków miruny (u mnie ze skórą)
 4 plasterki cytryny
 5 łyżek oliwy
 3 ząbki czosnku
 kilka gałązek koperku
 przyprawy: Szczypta soli, pieprzu, pieprzu cytrynowego, tymianku, suszonego koperku, czosnku w proszku i słodkiej papryki(przyprawy mieszam z 3 łyżkami oliwy)

Przygotowanie

1

Rybę myję i osuszam papierowym ręcznikiem każdą rybę z dwóch stron smaruję mixem przypraw z oliwą (użyłam do tego gumowego pędzla kuchennego).
Naczynie żaroodporne smaruje pozostałą oliwą. Na każdym kawałku ryby układam połówki plasterków cytryny, koper i krojony w plasterki czosnek. Całość oprószam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Piekę w 180' góra dół przez 25 min.

2

Piekę w 180' góra dół przez 25 min.

3

Gotową rybę podałam z ziemniaczkami i surówką coleslaw.

Miruna z piekarnika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *