Młode ziemniaczki opiekane w piekarniku
Pyszne, chrupiące, idealne do obiadów lub jedzone solo z śmietaną! Aromatyczne i maślane!
Ziemniaki dobrze myję w mundurkach. Osuszam.
Jeśli są większe kroję na mniejsze kawałki.
Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki słodka i ostra, mieszam i zalewam ziemniaki ( rozprowadzam równomiernie).
Piekę w 190' przez ok 45 min termoobieg. Po tym czasie uruchamiam grilla i piekę jeszcze 5-7 min
Podczas pieczenia co jakiś czas mieszam ziemniaki. Po wyciągnięciu dodaję do ziemniaków łyżkę masła i mieszam aż masło się rozpuści i wymiesza z ziemniakami. Na koniec posypuję koperkiem.
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki dobrze myję w mundurkach. Osuszam.
Jeśli są większe kroję na mniejsze kawałki.
Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki słodka i ostra, mieszam i zalewam ziemniaki ( rozprowadzam równomiernie).
Piekę w 190' przez ok 45 min termoobieg. Po tym czasie uruchamiam grilla i piekę jeszcze 5-7 min
Podczas pieczenia co jakiś czas mieszam ziemniaki. Po wyciągnięciu dodaję do ziemniaków łyżkę masła i mieszam aż masło się rozpuści i wymiesza z ziemniakami. Na koniec posypuję koperkiem.