Muffinki bananowe z czekoladą
Pyszne, mięciutkie muffinki dobrze nadziane bananami i czekoladą! Idealne do wszamania gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub do śniadaniówek! 🙂

Masło roztapiam. Banany rozgniatam widelcem na papkę.
Dodaję przestudzone masło. Cukier i jajka miksuję na puszystą masę. Dodaję do bananów.
Dodaję przesiane suche składniki ( mąka, sol, cynamon, soda) i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam.
Dodaje pokrojoną czekoladę (zostawiam trochę do posypania muffinek).
Przekładam ciasto do papilotek.
Jeśli został mi banan układam plasterek na wierzchu.
Posypuję pokrojoną czekoladą i odrobiną grubego cukru (najlepiej brązowego ale biały też może być).
Piekę w 170' góra dół przez ok 25 min. (sprawdzam patyczkiem)!
Składniki
Przygotowanie
Masło roztapiam. Banany rozgniatam widelcem na papkę.
Dodaję przestudzone masło. Cukier i jajka miksuję na puszystą masę. Dodaję do bananów.
Dodaję przesiane suche składniki ( mąka, sol, cynamon, soda) i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam.
Dodaje pokrojoną czekoladę (zostawiam trochę do posypania muffinek).
Przekładam ciasto do papilotek.
Jeśli został mi banan układam plasterek na wierzchu.
Posypuję pokrojoną czekoladą i odrobiną grubego cukru (najlepiej brązowego ale biały też może być).
Piekę w 170' góra dół przez ok 25 min. (sprawdzam patyczkiem)!