Muffinki pizzowe
Super fajna i łatwa przekąska która możemy zabrać na basen czy na wycieczkę! Smakuje wspaniale, idealnie sprawdzi się też do wieczornego seansu filmowego 🙂 Polecam!
Składniki na ciasto łączę ze sobą i zwartą kulkę i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ciasto dzielę na 18 kawałków. Formuję w kulki i spłaszczam.
Spłaszczoną kulkę wkładam do formy (naoliwionej) do muffinek (ja piekę na 2 razy). Składniki na sos łączę ze sobą.
Smaruję sosem ciasto w foremkach (pół łyżeczki).
Na sos układam trochę papryki, kukurydzy, szynki i pokrywam serem.
Piekę w temp 220' góra dół przez 15 min.
Składniki
Przygotowanie
Składniki na ciasto łączę ze sobą i zwartą kulkę i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ciasto dzielę na 18 kawałków. Formuję w kulki i spłaszczam.
Spłaszczoną kulkę wkładam do formy (naoliwionej) do muffinek (ja piekę na 2 razy). Składniki na sos łączę ze sobą.
Smaruję sosem ciasto w foremkach (pół łyżeczki).
Na sos układam trochę papryki, kukurydzy, szynki i pokrywam serem.
Piekę w temp 220' góra dół przez 15 min.