Muffinki z serem, szynką i masłem czosnkowym
Super fajna i łatwa przekąska! Smakuje wspaniale! Idealnie sprawdzi się też do wieczornego seansu filmowego 🙂
Drożdże mieszam z wodą. Składniki na ciasto łączę ze sobą i zwartą kulkę i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę.
Po tym czasie ciasto dzielę na 12 kawałków. Formuję w kulki i spłaszczam.
Na każdy placek z ciasta nakładam kosteczkę sera i trochę szynki. Z ciasta formuję w kuleczki tak aby ser i szynka była dobrze zawinięta w środku.
Spłaszczoną kulkę wkładam do formy (naoliwionej) do muffinek.
Masło na masło czosnkowe roztapiam i łączne z czosnkiem i pietruszka. 10 dag sera ścieram na tarce o małych oczkach.
Muffinki smaruje masłem następnie posypuje serem i ponownie smaruje masłem.
Piekę w temp 220' góra dół przez 15 min. Podaję z sosem czosnkowym
Składniki
Przygotowanie
Drożdże mieszam z wodą. Składniki na ciasto łączę ze sobą i zwartą kulkę i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę.
Po tym czasie ciasto dzielę na 12 kawałków. Formuję w kulki i spłaszczam.
Na każdy placek z ciasta nakładam kosteczkę sera i trochę szynki. Z ciasta formuję w kuleczki tak aby ser i szynka była dobrze zawinięta w środku.
Spłaszczoną kulkę wkładam do formy (naoliwionej) do muffinek.
Masło na masło czosnkowe roztapiam i łączne z czosnkiem i pietruszka. 10 dag sera ścieram na tarce o małych oczkach.
Muffinki smaruje masłem następnie posypuje serem i ponownie smaruje masłem.
Piekę w temp 220' góra dół przez 15 min. Podaję z sosem czosnkowym