Ogórkowa
Z recyklingu rosołu wychodzą najlepsze zupy następnego dnia! Dzisiaj pyszna ogórkowa! lekko kwaśna, podana z ryżem tak jak najbardziej lubię! pyszności!
Bulion zagotowuje. Ma maśle podpiekam cebulę, dodaję do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i chwilę podpiekam. Dodaję do bulionu. Gotuję ok 10 min. Na tarce ścieram ogórki, i wrzucam do bulionu, dolewam zalewę z ogórków i ponownie gotuję ok 10 min. Śmietanę mieszam z 3 łyżkami wody, następnie z 3 łyżkami zupy i mieszam. Dolewam do bulionu ciągle mieszając. Zupę przykrywam i gotuję jeszcze 5 min. Dodaje koperek i po chwili zupa jest gotowa.
Ja lubię ogórkową z ryżem ale można ją też podać z makaronem lub ziemniakami. Jeśli z ziemniakami to dodaj ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę wtedy kiedy ogórki, pamiętaj żeby ich nie rozgotować mają być al dente.
Składniki
Przygotowanie
Bulion zagotowuje. Ma maśle podpiekam cebulę, dodaję do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i chwilę podpiekam. Dodaję do bulionu. Gotuję ok 10 min. Na tarce ścieram ogórki, i wrzucam do bulionu, dolewam zalewę z ogórków i ponownie gotuję ok 10 min. Śmietanę mieszam z 3 łyżkami wody, następnie z 3 łyżkami zupy i mieszam. Dolewam do bulionu ciągle mieszając. Zupę przykrywam i gotuję jeszcze 5 min. Dodaje koperek i po chwili zupa jest gotowa.
Ja lubię ogórkową z ryżem ale można ją też podać z makaronem lub ziemniakami. Jeśli z ziemniakami to dodaj ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę wtedy kiedy ogórki, pamiętaj żeby ich nie rozgotować mają być al dente.