Ogórkowa

Oceny

Z recyklingu rosołu wychodzą najlepsze zupy następnego dnia! Dzisiaj pyszna ogórkowa! lekko kwaśna, podana z ryżem tak jak najbardziej lubię! pyszności!

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania30 minut
 2 l bulionu drobiowego(jeśli masz mniej, dodaj wody)
 1 cebula
 2 marchewki
 7 ogórków kiszonych
 ¾ szklanki zalewy z ogórków
 3 łyżki zsiekanego koperku
 1 łyżka masła
 150 g śmietany 18% kwaśnej
 ryż, makaron, ziemniaki to co lubicie do ogórkowej
1

Bulion zagotowuje. Ma maśle podpiekam cebulę, dodaję do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i chwilę podpiekam. Dodaję do bulionu. Gotuję ok 10 min. Na tarce ścieram ogórki, i wrzucam do bulionu, dolewam zalewę z ogórków i ponownie gotuję ok 10 min. Śmietanę mieszam z 3 łyżkami wody, następnie z 3 łyżkami zupy i mieszam. Dolewam do bulionu ciągle mieszając. Zupę przykrywam i gotuję jeszcze 5 min. Dodaje koperek i po chwili zupa jest gotowa.

2

Ja lubię ogórkową z ryżem ale można ją też podać z makaronem lub ziemniakami. Jeśli z ziemniakami to dodaj ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę wtedy kiedy ogórki, pamiętaj żeby ich nie rozgotować mają być al dente.

Kategoria, Tagi, ,

Składniki

 2 l bulionu drobiowego(jeśli masz mniej, dodaj wody)
 1 cebula
 2 marchewki
 7 ogórków kiszonych
 ¾ szklanki zalewy z ogórków
 3 łyżki zsiekanego koperku
 1 łyżka masła
 150 g śmietany 18% kwaśnej
 ryż, makaron, ziemniaki to co lubicie do ogórkowej

Przygotowanie

1

Bulion zagotowuje. Ma maśle podpiekam cebulę, dodaję do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i chwilę podpiekam. Dodaję do bulionu. Gotuję ok 10 min. Na tarce ścieram ogórki, i wrzucam do bulionu, dolewam zalewę z ogórków i ponownie gotuję ok 10 min. Śmietanę mieszam z 3 łyżkami wody, następnie z 3 łyżkami zupy i mieszam. Dolewam do bulionu ciągle mieszając. Zupę przykrywam i gotuję jeszcze 5 min. Dodaje koperek i po chwili zupa jest gotowa.

2

Ja lubię ogórkową z ryżem ale można ją też podać z makaronem lub ziemniakami. Jeśli z ziemniakami to dodaj ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę wtedy kiedy ogórki, pamiętaj żeby ich nie rozgotować mają być al dente.

Ogórkowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *