Pasta kanapkowa z tuńczykiem i twarogiem

Oceny

W tej paście jest tyle pysznych składników, że kanapki z nią to niebo! Idealnie kremowa i pyszna! ❤ Polecam! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania30 minut
 1 puszka tuńczyka w oleju lub oliwie
 100 g białego twarogu
 1 średnia cebula czerwona (może być tez biała)
 2 jajka ugotowane na twardo
 2 średnie ogórki konserwowe
 1,50 łyżki majonezu
 2 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska)
 2 łyżki szczypiorku (drobno skrojonego)
 sól, pieprz
1

Tuńczyka odsączamy z oleju, cebule i ogórki kroimy w drobna kostkę. Jajka po ugotowaniu studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser rozdrabniamy widelcem.

2

Wszystko razem mieszamy z majonezem, musztardą i szczypiorkiem.

3

Doprawiamy sola i pieprzem. Pastę można jeść tak jak ja w wersji skrojonej w kosteczkę jest wtedy przyjemnie chrupka, lub zbledować na gładką masę.

4

Jest pyszna! 🙂

Składniki

 1 puszka tuńczyka w oleju lub oliwie
 100 g białego twarogu
 1 średnia cebula czerwona (może być tez biała)
 2 jajka ugotowane na twardo
 2 średnie ogórki konserwowe
 1,50 łyżki majonezu
 2 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska)
 2 łyżki szczypiorku (drobno skrojonego)
 sól, pieprz

Przygotowanie

1

Tuńczyka odsączamy z oleju, cebule i ogórki kroimy w drobna kostkę. Jajka po ugotowaniu studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser rozdrabniamy widelcem.

2

Wszystko razem mieszamy z majonezem, musztardą i szczypiorkiem.

3

Doprawiamy sola i pieprzem. Pastę można jeść tak jak ja w wersji skrojonej w kosteczkę jest wtedy przyjemnie chrupka, lub zbledować na gładką masę.

4

Jest pyszna! 🙂

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i twarogiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *