Pierniczki Świąteczne
Idealne do wykrawania wzorków, wspaniale smakują i pięknie wyglądają. Są lekko chrupkie o wspaniałym smaku cynamonu i miodu! 🙂
Miód, masło, cynamon, kakao i przyprawę podgrzewamy w rondelku aż wszystko się rozpuści i połączy. Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę mieszamy z sodą i dodajemy przestudzoną mieszankę miodu masła i przypraw. Wyrabiamy a ciasto się połączy i będzie jednolite.
Odstawiamy do lodówki na ok 2.5 - 3 godz. Po tym czasie kroimy ciasto na 4 części.
Każda część po kolei rozwałkowujemy na cienki placek i wykrawamy foremkami wzorki.
Pieczemy w 170' góra dół przez ok 12 min.
Składniki
Przygotowanie
Miód, masło, cynamon, kakao i przyprawę podgrzewamy w rondelku aż wszystko się rozpuści i połączy. Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę mieszamy z sodą i dodajemy przestudzoną mieszankę miodu masła i przypraw. Wyrabiamy a ciasto się połączy i będzie jednolite.
Odstawiamy do lodówki na ok 2.5 - 3 godz. Po tym czasie kroimy ciasto na 4 części.
Każda część po kolei rozwałkowujemy na cienki placek i wykrawamy foremkami wzorki.
Pieczemy w 170' góra dół przez ok 12 min.