Pierś z kurczaka zapiekana z oscypkiem, polana sosem z żurawiną
Podana z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków 🙂 To pyszny obiad który super sprawdzi się na ważne okazje 🙂
Kurczaka oczyściłam i pokroiłam w wzdłuż 4 filety . Delikatnie rozbiłam tłuczkiem i doprawiłam solą i pieprzem i słodką papryką.
Piekłam po 3 min z każdej strony. Oscypki przekroiłam na połowę ułożyłam na upieczonych filetach i zapiekłam w piekarniku przez 15 min góra dół. Konfiturę podgrzałam w garnuszku i dodałam cukier trzcinowy. Kurczaka polałam ciepła konfitura z żurawiny. Podałam z mizerią z ogórka i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI
Składniki
Przygotowanie
Kurczaka oczyściłam i pokroiłam w wzdłuż 4 filety . Delikatnie rozbiłam tłuczkiem i doprawiłam solą i pieprzem i słodką papryką.
Piekłam po 3 min z każdej strony. Oscypki przekroiłam na połowę ułożyłam na upieczonych filetach i zapiekłam w piekarniku przez 15 min góra dół. Konfiturę podgrzałam w garnuszku i dodałam cukier trzcinowy. Kurczaka polałam ciepła konfitura z żurawiny. Podałam z mizerią z ogórka i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI