Pierś z kurczaka zapiekana z oscypkiem, polana sosem z żurawiną

Oceny

Podana z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków 🙂 To pyszny obiad który super sprawdzi się na ważne okazje 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania45 minut
 2 filety z kurczaka
 4 oscypki
 4 łyżki konfitury żurawinowej
 1 łyżeczka cukru trzcinowego
1

Kurczaka oczyściłam i pokroiłam w wzdłuż 4 filety . Delikatnie rozbiłam tłuczkiem i doprawiłam solą i pieprzem i słodką papryką.

2

Piekłam po 3 min z każdej strony. Oscypki przekroiłam na połowę ułożyłam na upieczonych filetach i zapiekłam w piekarniku przez 15 min góra dół. Konfiturę podgrzałam w garnuszku i dodałam cukier trzcinowy. Kurczaka polałam ciepła konfitura z żurawiny. Podałam z mizerią z ogórka i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI

Składniki

 2 filety z kurczaka
 4 oscypki
 4 łyżki konfitury żurawinowej
 1 łyżeczka cukru trzcinowego

Przygotowanie

1

Kurczaka oczyściłam i pokroiłam w wzdłuż 4 filety . Delikatnie rozbiłam tłuczkiem i doprawiłam solą i pieprzem i słodką papryką.

2

Piekłam po 3 min z każdej strony. Oscypki przekroiłam na połowę ułożyłam na upieczonych filetach i zapiekłam w piekarniku przez 15 min góra dół. Konfiturę podgrzałam w garnuszku i dodałam cukier trzcinowy. Kurczaka polałam ciepła konfitura z żurawiny. Podałam z mizerią z ogórka i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *