Piersi z kurczaka pod pierzynką z pora i marchewki

Oceny

Pyszna, soczysta pierś z kurczaka pod wspaniałą pierzynką z pora i marchewki 🙂 idealny obiad z piekarnika 🙂

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania40 minut
 2 piersi z kurczaka
 2 średnie pory
 1,50 marchewki
 1 łyżka masła
 1 łyżka majonezu
 100 g sera żółtego
 sól pieprz papryka słodka
1

Każdą pierś dzielę na połowę tak aby powstały dwa kotlety. Rozbijam je, oprószam solą pieprzem i słodka papryka. Podpiekam po 2 min z każdej strony i ściągam z patelni.

2

Na patelni roztapiam masło. Pora kroję w krążki marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.

3

Marchewkę i pora dodaję do masła, dodaję szczyptę soli i pieprzu podpiekam razem przez ok 7 min.

4

Kurczaka smaruję cienka warstwą majonezu i nakładam porcję pora i marchewki.

5

Układam w naczyniu żaroodpornym lub blaszce z piekarnika.

6

Posypuję startym żółtym serem.

Składniki

 2 piersi z kurczaka
 2 średnie pory
 1,50 marchewki
 1 łyżka masła
 1 łyżka majonezu
 100 g sera żółtego
 sól pieprz papryka słodka

Przygotowanie

1

Każdą pierś dzielę na połowę tak aby powstały dwa kotlety. Rozbijam je, oprószam solą pieprzem i słodka papryka. Podpiekam po 2 min z każdej strony i ściągam z patelni.

2

Na patelni roztapiam masło. Pora kroję w krążki marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.

3

Marchewkę i pora dodaję do masła, dodaję szczyptę soli i pieprzu podpiekam razem przez ok 7 min.

4

Kurczaka smaruję cienka warstwą majonezu i nakładam porcję pora i marchewki.

5

Układam w naczyniu żaroodpornym lub blaszce z piekarnika.

6

Posypuję startym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *