Piersi z kurczaka pod pierzynką z pora i marchewki
Pyszna, soczysta pierś z kurczaka pod wspaniałą pierzynką z pora i marchewki 🙂 idealny obiad z piekarnika 🙂
Każdą pierś dzielę na połowę tak aby powstały dwa kotlety. Rozbijam je, oprószam solą pieprzem i słodka papryka. Podpiekam po 2 min z każdej strony i ściągam z patelni.
Na patelni roztapiam masło. Pora kroję w krążki marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę i pora dodaję do masła, dodaję szczyptę soli i pieprzu podpiekam razem przez ok 7 min.
Kurczaka smaruję cienka warstwą majonezu i nakładam porcję pora i marchewki.
Układam w naczyniu żaroodpornym lub blaszce z piekarnika.
Posypuję startym żółtym serem.
Zapiekam ok 20 min w 180' góra dół.
Podałam z SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY i MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI OPIEKANYMI Z PIEKARNIKA
Składniki
Przygotowanie
Każdą pierś dzielę na połowę tak aby powstały dwa kotlety. Rozbijam je, oprószam solą pieprzem i słodka papryka. Podpiekam po 2 min z każdej strony i ściągam z patelni.
Na patelni roztapiam masło. Pora kroję w krążki marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę i pora dodaję do masła, dodaję szczyptę soli i pieprzu podpiekam razem przez ok 7 min.
Kurczaka smaruję cienka warstwą majonezu i nakładam porcję pora i marchewki.
Układam w naczyniu żaroodpornym lub blaszce z piekarnika.
Posypuję startym żółtym serem.
Zapiekam ok 20 min w 180' góra dół.
Podałam z SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY i MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI OPIEKANYMI Z PIEKARNIKA