Pikantny makaron z mięsem mielonym i czerwoną fasolką
Robi się go szybko a smakuje przepysznie! Makaron w sosie pomidorowym z mięsem mielonym, do tego fasolka, papryka i mozzarella! 🙂 wszystko odpowiednio pikantne!
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na złoty kolor, czosnek wyciskam i dodaję do cebuli.
Paprykę kroję w kostkę i również dodaję do cebuli. Chwilę razem podsmażam.Gotuję makaron w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Mięso podsmażam aż wyparuje cała woda.
Dodaję przyprawy, cebulę z papryką i czerwoną fasolką, następnie zalewam passatą i duszę pod przykryciem 5 min.
Następnie odkrywam i podpiekam aż sos zgęstnieje.
Do mięsa dodaję odcedzony makaron i mieszam aż sos się z nim połączy.
Następnie dodaję mozzarelle i mieszam aż rozpuści się w makaronie. Na wierzch układam pozostałą mozzarelle i bazylię, gotowe!
Składniki
Przygotowanie
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na złoty kolor, czosnek wyciskam i dodaję do cebuli.
Paprykę kroję w kostkę i również dodaję do cebuli. Chwilę razem podsmażam.Gotuję makaron w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Mięso podsmażam aż wyparuje cała woda.
Dodaję przyprawy, cebulę z papryką i czerwoną fasolką, następnie zalewam passatą i duszę pod przykryciem 5 min.
Następnie odkrywam i podpiekam aż sos zgęstnieje.
Do mięsa dodaję odcedzony makaron i mieszam aż sos się z nim połączy.
Następnie dodaję mozzarelle i mieszam aż rozpuści się w makaronie. Na wierzch układam pozostałą mozzarelle i bazylię, gotowe!