Pizza ziołowa z pomidorkami, oliwkami i serem kozim
Idealnie chrupka, maślana i serowa❤ spróbujcie z serem kozim bo daje niesamowity smak! Polecam! ❤
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam dopóki się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę.
Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiam, nastąpienie rękami rozkładam (podsypuje odrobiną mąki) na cienki prostokątny placek z grubszymi bokami.
Ciasto smaruję masłem czosnkowym.
Następnie posypuję wymieszanym serem mozzarella i parmezanem oraz pietruszką.
Układam pokrojony w plasterki ser kozi, oliwki i pomidorki koktajlowe na koniec skrapiam oliwą.
Piekę w 230' góra dół przez 15- 17 min aż się ładnie zarumieni.
Wyciągam na deskę i kroję w paski.
Składniki
Przygotowanie
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam dopóki się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę.
Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiam, nastąpienie rękami rozkładam (podsypuje odrobiną mąki) na cienki prostokątny placek z grubszymi bokami.
Ciasto smaruję masłem czosnkowym.
Następnie posypuję wymieszanym serem mozzarella i parmezanem oraz pietruszką.
Układam pokrojony w plasterki ser kozi, oliwki i pomidorki koktajlowe na koniec skrapiam oliwą.
Piekę w 230' góra dół przez 15- 17 min aż się ładnie zarumieni.
Wyciągam na deskę i kroję w paski.