Placek serowo ziołowy a’la pizza
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam dopóki się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę.
Masełko czosnkowe: wszystkie składniki łączę ze sobą.
Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiam,
nastąpienie rękami rozkładam (podsypuje odrobiną mąki) na cienki prostokątny placek z grubszymi bokami.
Ciasto smaruję masłem czosnkowym.
Następnie posypuję wymieszanym serem i pietruszką.
Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę w 230' góra dół przez 15- 17 min aż się ładnie zarumieni. Wyciągam na deskę i kroję w paski ❤
Składniki
Przygotowanie
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam dopóki się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę.
Masełko czosnkowe: wszystkie składniki łączę ze sobą.
Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiam,
nastąpienie rękami rozkładam (podsypuje odrobiną mąki) na cienki prostokątny placek z grubszymi bokami.
Ciasto smaruję masłem czosnkowym.
Następnie posypuję wymieszanym serem i pietruszką.
Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę w 230' góra dół przez 15- 17 min aż się ładnie zarumieni. Wyciągam na deskę i kroję w paski ❤