Placki ziemniaczane z dodatkiem marchewki
Placki ziemniaczane z dodatkiem marchewki, podane z gęstym jogurtem i szczypiorkiem ❤ chrupiące i delikatne!
Ziemniaki obieram myje i ucieram na tarce. Dodaje mąkę, jajka, startą cebulę, startą marchewkę, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Smażę na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Placki odsączam ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju, na talerz wykładam placki i nakładam porcję jogurtu wymieszanego z szczypiorkiem odrobiną soli i pieprzu. Na koniec placki posypałam jeszcze parmezanem
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki obieram myje i ucieram na tarce. Dodaje mąkę, jajka, startą cebulę, startą marchewkę, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Smażę na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Placki odsączam ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju, na talerz wykładam placki i nakładam porcję jogurtu wymieszanego z szczypiorkiem odrobiną soli i pieprzu. Na koniec placki posypałam jeszcze parmezanem