Placuszki warzywne z dynią i sosem czosnkowym
Wegetariański obiad z dużą ilością warzyw! Dynia, marchewka, cukinia, cebula i pieczarki! A to wszystko w formie pysznych placuszków warzywnych! 🙂

Wszystkie warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach. Dynię podsmażam 5 min na łyżeczce masła. Cukinie odstawiam na chwilę i odciskam z soku. Dodaję przyprawy, jajka, mąkę, jogurt i przeciśnięty czosnek, dokładnie mieszam.
Odstawiam na 15 min. Po tym czasie smażę na odrobinie oliwy z każdej strony!
Podaję z sosem czosnkowym.
Na koniec placki posypuję parmezanem 🙂
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach. Dynię podsmażam 5 min na łyżeczce masła. Cukinie odstawiam na chwilę i odciskam z soku. Dodaję przyprawy, jajka, mąkę, jogurt i przeciśnięty czosnek, dokładnie mieszam.
Odstawiam na 15 min. Po tym czasie smażę na odrobinie oliwy z każdej strony!
Podaję z sosem czosnkowym.
Na koniec placki posypuję parmezanem 🙂