Placuszki warzywne z sosem czosnkowym
Placuszki wegetariańskie które smakują wyśmienicie!❤ cukinia, marchew, pieczarki i cebula w jednym placuszku! Do tego wyśmienity sos czosnkowy! idealne kiedy mamy ochotę na bezmięsny obiad 🙂
Wszystkie warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach. Cukinie odstawiam na chwilę i odciskam z soku. Dodaję przyprawy, jajka, mąkę, jogurt i przeciśnięty czosnek.
Wszystko dokładnie mieszam.
Smażę na odrobinie oliwy z każdej strony!
Podaję z sosem, posypuję szczypiorkiem i płatkami parmezanu.
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach. Cukinie odstawiam na chwilę i odciskam z soku. Dodaję przyprawy, jajka, mąkę, jogurt i przeciśnięty czosnek.
Wszystko dokładnie mieszam.
Smażę na odrobinie oliwy z każdej strony!
Podaję z sosem, posypuję szczypiorkiem i płatkami parmezanu.