Pyszne meksykańskie taco z wołowiną, warzywami i sosem serowym
Idealne na obiad lub jako przekąska do piwka! pikantne, z mnóstwem smaków! Do tego chrupiącą tortilla i kremowy sos serowy! 🙂
Cebule podpiekam chwilę na patelni, gdy się zarumieni dodaję mięso i smażę aż wyparuje cała woda. Dodaję ketchup i musztardę, mieszam.
Do mięsa dodaję paprykę i pomidora skrojonego w kostkę, kukurydzę i fasolkę.
Podsmażam wszystko ok 5 min. Na koniec dodaję pietruszkę i przyprawy i jeszcze chwilę podsmażam.
Sos serowy:
Mleko i śmietankę podgrzewam aż się zagotują, dodaję sery i przyprawy i mieszam aż ser się rozpuści.
Tortillę układam na odwróconej blaszce do muffinek i piekę w piekarniku przez ok 7 min w 180'.
Tortilla powinna lekko stwardnieć i nabrać kształtu muszli taco.
Do gotowych muszli nakładam farsz ok 3 łyżki i polewam sosem serowym
Składniki
Przygotowanie
Cebule podpiekam chwilę na patelni, gdy się zarumieni dodaję mięso i smażę aż wyparuje cała woda. Dodaję ketchup i musztardę, mieszam.
Do mięsa dodaję paprykę i pomidora skrojonego w kostkę, kukurydzę i fasolkę.
Podsmażam wszystko ok 5 min. Na koniec dodaję pietruszkę i przyprawy i jeszcze chwilę podsmażam.
Sos serowy:
Mleko i śmietankę podgrzewam aż się zagotują, dodaję sery i przyprawy i mieszam aż ser się rozpuści.
Tortillę układam na odwróconej blaszce do muffinek i piekę w piekarniku przez ok 7 min w 180'.
Tortilla powinna lekko stwardnieć i nabrać kształtu muszli taco.
Do gotowych muszli nakładam farsz ok 3 łyżki i polewam sosem serowym