Roladki schabowe z szynką i serem

Oceny

Super prosty i szybki pomysł na obiad, inny niż tradycyjny schabowy ❤️ do roladek obowiązkowo pieczone ziemniaczki i surówka 🙂 Polecam!

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania45 minut
 3 plastry schabu
 4 większe plasterki szynki
 4 większe plasterki sera
 sól pieprz słodka papryka
 mąką, jajko, panierka panko lub zwykła bułka tarta
1

Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje delikatnie słodką papryką z każdej strony.

2

Na rozbitych plastrach schabu układam plasterek sera i szynki. Wszystko zawijam tak jak na devolaya.

3

Boki roladki można spiąć dodatkowo wykałaczką.

4

Gotowe roladki obtaczam w mące, rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażę z każdej strony aż roladki się dobrze zarumienią.

5

Następnie piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w 180' przez 20 min.

Składniki

 3 plastry schabu
 4 większe plasterki szynki
 4 większe plasterki sera
 sól pieprz słodka papryka
 mąką, jajko, panierka panko lub zwykła bułka tarta

Przygotowanie

1

Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje delikatnie słodką papryką z każdej strony.

2

Na rozbitych plastrach schabu układam plasterek sera i szynki. Wszystko zawijam tak jak na devolaya.

3

Boki roladki można spiąć dodatkowo wykałaczką.

4

Gotowe roladki obtaczam w mące, rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażę z każdej strony aż roladki się dobrze zarumienią.

5

Następnie piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w 180' przez 20 min.

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *