Rwany chlebek czosnkowy
Chrupiący i delikatny z czosnkowym masełkiem. Idealny jako przekąska, lub dodatek do dań!
Połowę wody Łączę z drożdżami, 1 łyżka mąki i 1 łyżeczka cukru. Mieszam, i odstawiam na 20 min. Resztę składników wrzucam do miski i dodaję rozczyn. Wszystko wyrabiam na gładkie ciasto. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia na ok 1.5 godz.
Masło na masło czosnkowe musi być miękkie, czosnek przeciskam przez wyciskacz. Łączę wszystkie składniki że sobą.
Ciasto rozwałkowuje na płaski placek.
smaruję masłem i kroję w paski. Ja składam w harmonijkę i układam w keksowce.
Można też pokroić ciasto na kwadraty i zgiąć na połowę następnie układając w formie.
Chlebek piekę w 180' góra dół przez 45 min.
Składniki
Przygotowanie
Połowę wody Łączę z drożdżami, 1 łyżka mąki i 1 łyżeczka cukru. Mieszam, i odstawiam na 20 min. Resztę składników wrzucam do miski i dodaję rozczyn. Wszystko wyrabiam na gładkie ciasto. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia na ok 1.5 godz.
Masło na masło czosnkowe musi być miękkie, czosnek przeciskam przez wyciskacz. Łączę wszystkie składniki że sobą.
Ciasto rozwałkowuje na płaski placek.
smaruję masłem i kroję w paski. Ja składam w harmonijkę i układam w keksowce.
Można też pokroić ciasto na kwadraty i zgiąć na połowę następnie układając w formie.
Chlebek piekę w 180' góra dół przez 45 min.