Sakiewki schabowe faszerowane serem i warzywami

Oceny

Sakiewki schabowe faszerowane serem i warzywami ❤ Podane z ziemniaczkami z piekarnika i surówka z czerwonej kapusty. Uwielbiam takie obiady! Sakiewki idealnie kruche i dobrze nadziane 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania45 minut
 4 grubsze kawałki schabu
 1 papryka kolorowa
 8 pieczarek
 0,50 cukinii
 1 cebula
 20 dag sera żółtego
1

Pieczarki kroję w plastry, cebulę w kostkę i przysmażam aż będą miękkie. Dodaję paprykę i cukinie skrojone w kostkę, podsmażam aż będą al dente. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.

2

Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu. Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.

3

Boki sakiewki spinam wykałaczkami.

4

Gotowe sakiewki obtaczam w mące, jajku i bułce tartej.

5

Smażę z każdej strony aż się zarumienią. Następnie piekę w piekarniku w 180' przez 25 min.

7

Składniki

 4 grubsze kawałki schabu
 1 papryka kolorowa
 8 pieczarek
 0,50 cukinii
 1 cebula
 20 dag sera żółtego

Przygotowanie

1

Pieczarki kroję w plastry, cebulę w kostkę i przysmażam aż będą miękkie. Dodaję paprykę i cukinie skrojone w kostkę, podsmażam aż będą al dente. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.

2

Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu. Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.

3

Boki sakiewki spinam wykałaczkami.

4

Gotowe sakiewki obtaczam w mące, jajku i bułce tartej.

5

Smażę z każdej strony aż się zarumienią. Następnie piekę w piekarniku w 180' przez 25 min.

7

Sakiewki schabowe faszerowane serem i warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *