Sakiewki schabowe faszerowane serem i warzywami
Sakiewki schabowe faszerowane serem i warzywami ❤ Podane z ziemniaczkami z piekarnika i surówka z czerwonej kapusty. Uwielbiam takie obiady! Sakiewki idealnie kruche i dobrze nadziane 🙂

Pieczarki kroję w plastry, cebulę w kostkę i przysmażam aż będą miękkie. Dodaję paprykę i cukinie skrojone w kostkę, podsmażam aż będą al dente. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.
Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu. Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.
Boki sakiewki spinam wykałaczkami.
Gotowe sakiewki obtaczam w mące, jajku i bułce tartej.
Smażę z każdej strony aż się zarumienią. Następnie piekę w piekarniku w 180' przez 25 min.
Podałam z SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY oraz MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI Z PIEKARNIKA
Składniki
Przygotowanie
Pieczarki kroję w plastry, cebulę w kostkę i przysmażam aż będą miękkie. Dodaję paprykę i cukinie skrojone w kostkę, podsmażam aż będą al dente. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.
Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu. Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.
Boki sakiewki spinam wykałaczkami.
Gotowe sakiewki obtaczam w mące, jajku i bułce tartej.
Smażę z każdej strony aż się zarumienią. Następnie piekę w piekarniku w 180' przez 25 min.
Podałam z SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY oraz MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI Z PIEKARNIKA