Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem

Oceny

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem a do tego ziemniaczki z gzikiem! To pyszny i prosty obiad 🙂

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania40 minut
 3 grubsze kawałki schabu (u mnie rozbity)
 8 pieczarek
 1 cebula
 20 dag sera żółtego
 mąka, jajko i bułka tarta do panierki
 sól, pieprz, słodka papryka
Mizeria:
 3 ogórki
 3 łyżki gęstej śmietany
 szczypiorek
 pieprz, sól, odrobina cukru
1

Pieczarki kroję w plastry i przysmażam z drobno zsiekana cebulką aż będą miękkie. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.

2

Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje delikatnie słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu.

3

Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.

4

Boki sakiewki spinam wykałaczką. Gotowe sakiewki obtaczam w mące, rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

5

Smażę z każdej strony aż się dobrze zarumienią.

6

Następnie piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w 180' przez 25 min.
Podałam z mizerią z ogórków i ZIEMNIACZKAMI Z GZIKIEM

Składniki

 3 grubsze kawałki schabu (u mnie rozbity)
 8 pieczarek
 1 cebula
 20 dag sera żółtego
 mąka, jajko i bułka tarta do panierki
 sól, pieprz, słodka papryka
Mizeria:
 3 ogórki
 3 łyżki gęstej śmietany
 szczypiorek
 pieprz, sól, odrobina cukru

Przygotowanie

1

Pieczarki kroję w plastry i przysmażam z drobno zsiekana cebulką aż będą miękkie. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.

2

Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje delikatnie słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu.

3

Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.

4

Boki sakiewki spinam wykałaczką. Gotowe sakiewki obtaczam w mące, rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

5

Smażę z każdej strony aż się dobrze zarumienią.

6

Następnie piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w 180' przez 25 min.
Podałam z mizerią z ogórków i ZIEMNIACZKAMI Z GZIKIEM

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *