Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem
Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem a do tego ziemniaczki z gzikiem! To pyszny i prosty obiad 🙂
Pieczarki kroję w plastry i przysmażam z drobno zsiekana cebulką aż będą miękkie. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.
Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje delikatnie słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu.
Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.
Boki sakiewki spinam wykałaczką. Gotowe sakiewki obtaczam w mące, rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażę z każdej strony aż się dobrze zarumienią.
Następnie piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w 180' przez 25 min.
Podałam z mizerią z ogórków i ZIEMNIACZKAMI Z GZIKIEM
Składniki
Przygotowanie
Pieczarki kroję w plastry i przysmażam z drobno zsiekana cebulką aż będą miękkie. Przyprawiam solą pieprzem i słodką papryką.
Schab rozbijam na bardzo cienkie plastry solę, pieprze i posypuje delikatnie słodką papryką z każdej strony. Ser ścieram na tarce i dodaję do przestudzonego farszu.
Na każdym kawałku schabu układam po 2 łyżki farszu.
Boki sakiewki spinam wykałaczką. Gotowe sakiewki obtaczam w mące, rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smażę z każdej strony aż się dobrze zarumienią.
Następnie piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w 180' przez 25 min.
Podałam z mizerią z ogórków i ZIEMNIACZKAMI Z GZIKIEM