Schab pieczony na kanapki
Schab pieczony na kanapki!❤ super zastąpi sklepowe szynki! wychodzi pyszny, kruchy i delikatny!❤ koniecznie spróbujcie tego przepisu! 🙂

Schab oczyszczam i osuszam. Wszystkie składniki na marynatę mieszam razem. Polewam schab i ręką wklepuje w niego marynatę z każdej strony. Schab wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Na drugi dzień piekę schab.
Najpierw na odrobinie ojeju podpiekam z obydwu stron aż zrobi się rumiany. Następnie dolewam do patelni 1 szklankę wody i wrzucam liście laurowe i ziele angielskie. Duszę Schab pod przykryciem ok 30 min z każdej strony. Następnie odkrywam schab i piekę z każdej strony jeszcze przez 15-20 min. Aż wyparuje cała woda.
Schab wyciągam i odkładam do wystudzenia. Jest idealny na kanapki!❤
Składniki
Przygotowanie
Schab oczyszczam i osuszam. Wszystkie składniki na marynatę mieszam razem. Polewam schab i ręką wklepuje w niego marynatę z każdej strony. Schab wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Na drugi dzień piekę schab.
Najpierw na odrobinie ojeju podpiekam z obydwu stron aż zrobi się rumiany. Następnie dolewam do patelni 1 szklankę wody i wrzucam liście laurowe i ziele angielskie. Duszę Schab pod przykryciem ok 30 min z każdej strony. Następnie odkrywam schab i piekę z każdej strony jeszcze przez 15-20 min. Aż wyparuje cała woda.
Schab wyciągam i odkładam do wystudzenia. Jest idealny na kanapki!❤