Shoarma z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapustki
Filety w kurczaka kroję na 3 części. Przyprawę mieszam z 3 łyżkami oleju i obtaczam w mieszance kawałki mięsa. Smażę na patelni aż mięso dobrze się przypiecze.
Ziemniaki dobrze myję w mundurkach. Osuszam. Kroję. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, mieszam i zalewam ziemniaki ( rozprowadzam równomiernie). Piekę w 190' przez ok 45 min termoobieg. Co jakiś czas mieszam.
Po tym czasie uruchamiam grilla i piekę jeszcze 5-7 min. Po wyciągnięciu dodaję do ziemniaków łyżkę masła i mieszam aż masło się rozpuści i wymiesza z ziemniakami. Na koniec posypuję koperkiem.
Mięso kroję na mniejsze kawałki i posypuję startym serem (u mnie zwykła gouda). Podaję z ziemniaczkami i SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY
Składniki
Przygotowanie
Filety w kurczaka kroję na 3 części. Przyprawę mieszam z 3 łyżkami oleju i obtaczam w mieszance kawałki mięsa. Smażę na patelni aż mięso dobrze się przypiecze.
Ziemniaki dobrze myję w mundurkach. Osuszam. Kroję. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, mieszam i zalewam ziemniaki ( rozprowadzam równomiernie). Piekę w 190' przez ok 45 min termoobieg. Co jakiś czas mieszam.
Po tym czasie uruchamiam grilla i piekę jeszcze 5-7 min. Po wyciągnięciu dodaję do ziemniaków łyżkę masła i mieszam aż masło się rozpuści i wymiesza z ziemniakami. Na koniec posypuję koperkiem.
Mięso kroję na mniejsze kawałki i posypuję startym serem (u mnie zwykła gouda). Podaję z ziemniaczkami i SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY