Ślimaczki z tortilli z kurczakiem i szpinakiem

Oceny

Pyszna i szybka przekąska. Placki tortilli, serek ziołowy, kurczak marynowany, duszony szpinak i ser feta z suszonymi pomidorami! Smakuje wspaniale 🙂

TweetUdostępnij
Porcje2
Czas wykonania30 minut
 2 placki tortilli
 1 serek almette ziołowy lub inny
 2 małe piersi z kurczaka
 2 łyżki sosu tariyaki (lub octu balsamicznego)
 1 łyżka musztardy
 100 g szpinaku
 1 łyżka masła
 1 ząbek czosnku
 100 g sera feta
 2 suszone pomidory
1

Kurczaka nacieram w tariyaki i musztardzie i odstawiam na ok godz do lodówki. Następnie smażę aż będzie miękki i rumiany.

2

Patelnię wycieram i rozpuszczam masło, wrzucam szpinak i zgnieciony czosnek i duszę aż szpinak zwiędnie (doprawiam odrobinę solą i słodka papryka).

3

Pomidory kroję na mniejsze kawałki i mieszam z pokruszoną fetą. Placek tortilli smaruję serkiem, następnie układam pokrojonego kurczaka, szpinak, i fetę z pomidorami.

4

Zawijam i kroję na ok 2 cm kawałki. Gotowe 🙂

Składniki

 2 placki tortilli
 1 serek almette ziołowy lub inny
 2 małe piersi z kurczaka
 2 łyżki sosu tariyaki (lub octu balsamicznego)
 1 łyżka musztardy
 100 g szpinaku
 1 łyżka masła
 1 ząbek czosnku
 100 g sera feta
 2 suszone pomidory

Przygotowanie

1

Kurczaka nacieram w tariyaki i musztardzie i odstawiam na ok godz do lodówki. Następnie smażę aż będzie miękki i rumiany.

2

Patelnię wycieram i rozpuszczam masło, wrzucam szpinak i zgnieciony czosnek i duszę aż szpinak zwiędnie (doprawiam odrobinę solą i słodka papryka).

3

Pomidory kroję na mniejsze kawałki i mieszam z pokruszoną fetą. Placek tortilli smaruję serkiem, następnie układam pokrojonego kurczaka, szpinak, i fetę z pomidorami.

4

Zawijam i kroję na ok 2 cm kawałki. Gotowe 🙂

Ślimaczki z tortilli z kurczakiem i szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *