Ślimaczki z tortilli z kurczakiem i szpinakiem
Pyszna i szybka przekąska. Placki tortilli, serek ziołowy, kurczak marynowany, duszony szpinak i ser feta z suszonymi pomidorami! Smakuje wspaniale 🙂
Kurczaka nacieram w tariyaki i musztardzie i odstawiam na ok godz do lodówki. Następnie smażę aż będzie miękki i rumiany.
Patelnię wycieram i rozpuszczam masło, wrzucam szpinak i zgnieciony czosnek i duszę aż szpinak zwiędnie (doprawiam odrobinę solą i słodka papryka).
Pomidory kroję na mniejsze kawałki i mieszam z pokruszoną fetą. Placek tortilli smaruję serkiem, następnie układam pokrojonego kurczaka, szpinak, i fetę z pomidorami.
Zawijam i kroję na ok 2 cm kawałki. Gotowe 🙂
Składniki
Przygotowanie
Kurczaka nacieram w tariyaki i musztardzie i odstawiam na ok godz do lodówki. Następnie smażę aż będzie miękki i rumiany.
Patelnię wycieram i rozpuszczam masło, wrzucam szpinak i zgnieciony czosnek i duszę aż szpinak zwiędnie (doprawiam odrobinę solą i słodka papryka).
Pomidory kroję na mniejsze kawałki i mieszam z pokruszoną fetą. Placek tortilli smaruję serkiem, następnie układam pokrojonego kurczaka, szpinak, i fetę z pomidorami.
Zawijam i kroję na ok 2 cm kawałki. Gotowe 🙂