Sos tzatziki

Oceny

Idealny na grilla lub jako dodatek do dań mięsnych! Wspaniale kremowy! Z dużą ilością koperku i oliwy z oliwek! Smakuje wyśmienicie! Polecam!

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania15 minut
 2 serki typu bieluch lub 1 jogurt greckie (200 g)
 3 ząbki czosnku (przeciśnięte)
 1 wiązka drobno zsiekanego koperku
 1 łyżka majonezu
 4 średnie ogórki obrane, starte i odciśnięte
 sól, pieprz do smaku
 1 łyżeczka dobrej jakości oliwy z oliwek
1

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem sos polewamy jeszcze oliwą z oliwek.

Składniki

 2 serki typu bieluch lub 1 jogurt greckie (200 g)
 3 ząbki czosnku (przeciśnięte)
 1 wiązka drobno zsiekanego koperku
 1 łyżka majonezu
 4 średnie ogórki obrane, starte i odciśnięte
 sól, pieprz do smaku
 1 łyżeczka dobrej jakości oliwy z oliwek

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem sos polewamy jeszcze oliwą z oliwek.

Sos tzatziki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *