Surówka chińska

Oceny

Surówka jak u chińczyka! 🙂 idealna do dań orientalnych! Chrupiąca, z przyjemnym słodko kwaśnym sosem! 🙂 smakuje wyśmienicie 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania20 minut
 0,50 główki kapusty białej najlepiej młodej
 1 duża marchew
 1 duża cebula
Sos:
  szklanki octu spirytusowego
  szklanki oleju
 2 łyżki cukru
 1 płaska łyżeczka soli
 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez wyciskacz)
1

Kapustę i cebulę poszatkować drobno, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać warzywa. Wszystkie składniki na sos podgrzewamy aby cukier i sól się rozpuściły. Sos ma być gorący ale ma się nie gotować. Gorącym sosem zalać warzywa i wymieszać.

2

Odstawić do przegryzienia się na ok godzinę. Surówka idealna do orientalnych dań 🙂

Składniki

 0,50 główki kapusty białej najlepiej młodej
 1 duża marchew
 1 duża cebula
Sos:
  szklanki octu spirytusowego
  szklanki oleju
 2 łyżki cukru
 1 płaska łyżeczka soli
 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez wyciskacz)

Przygotowanie

1

Kapustę i cebulę poszatkować drobno, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać warzywa. Wszystkie składniki na sos podgrzewamy aby cukier i sól się rozpuściły. Sos ma być gorący ale ma się nie gotować. Gorącym sosem zalać warzywa i wymieszać.

2

Odstawić do przegryzienia się na ok godzinę. Surówka idealna do orientalnych dań 🙂

Surówka chińska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *