Surówka chińska
Surówka jak u chińczyka! 🙂 idealna do dań orientalnych! Chrupiąca, z przyjemnym słodko kwaśnym sosem! 🙂 smakuje wyśmienicie 🙂
Kapustę i cebulę poszatkować drobno, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać warzywa. Wszystkie składniki na sos podgrzewamy aby cukier i sól się rozpuściły. Sos ma być gorący ale ma się nie gotować. Gorącym sosem zalać warzywa i wymieszać.
Odstawić do przegryzienia się na ok godzinę. Surówka idealna do orientalnych dań 🙂
Składniki
Przygotowanie
Kapustę i cebulę poszatkować drobno, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać warzywa. Wszystkie składniki na sos podgrzewamy aby cukier i sól się rozpuściły. Sos ma być gorący ale ma się nie gotować. Gorącym sosem zalać warzywa i wymieszać.
Odstawić do przegryzienia się na ok godzinę. Surówka idealna do orientalnych dań 🙂