Surówka z młodej kapusty
Pyszna wiosenna surówka z młodą kapustą 🙂 idealna jako dodatek do mięs! 🙂 Polecam!
1 kg kapusty młodej
1,50 średniej marchewki
1 cebula u mnie czerwona
garść drobno skrojonego koperku
4 łyżki dobrego majonezu (u Mnie Winiary)
sok z połowy cytryny
1,50 łyżki cukru pudru
sól pieprz do smaku
1
W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno.
2
Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę kroję w drobną kostkę.
3
Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.
4
Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.
KategoriaSurówki
Składniki
1 kg kapusty młodej
1,50 średniej marchewki
1 cebula u mnie czerwona
garść drobno skrojonego koperku
4 łyżki dobrego majonezu (u Mnie Winiary)
sok z połowy cytryny
1,50 łyżki cukru pudru
sól pieprz do smaku
Przygotowanie
1
W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno.
2
Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę kroję w drobną kostkę.
3
Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.
4
Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.