Surówka z młodej kapusty

Oceny

Pyszna wiosenna surówka z młodą kapustą 🙂 idealna jako dodatek do mięs! 🙂 Polecam!

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania20 minut
 1 kg kapusty młodej
 1,50 średniej marchewki
 1 cebula u mnie czerwona
 garść drobno skrojonego koperku
 4 łyżki dobrego majonezu (u Mnie Winiary)
 sok z połowy cytryny
 1,50 łyżki cukru pudru
 sól pieprz do smaku
1

W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno.

2

Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę kroję w drobną kostkę.

3

Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.

4

Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.

Składniki

 1 kg kapusty młodej
 1,50 średniej marchewki
 1 cebula u mnie czerwona
 garść drobno skrojonego koperku
 4 łyżki dobrego majonezu (u Mnie Winiary)
 sok z połowy cytryny
 1,50 łyżki cukru pudru
 sól pieprz do smaku

Przygotowanie

1

W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno.

2

Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę kroję w drobną kostkę.

3

Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.

4

Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.

Surówka z młodej kapusty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *