Szaszłyki z kurczakiem, polędwicą i warzywami
Soczyste szaszłyki, chrupiące ziemniaczki i mizeria! Uwielbiam i Polecam! 🙂
Fileta i polędwicę kroje w mniej więcej kwadratowe kawałki, paprykę w większe kwadraty, pieczarkom ucinam nóżki, cebulę i cukinię w grubsze plastry.
Zaczynam nabijać na wykałaczkę od kurczaka, każde warzywo przekładam kurczakiem lub polędwicą na zmianę. Kończę na kurczaku.
Przyprawiam, solą, pieprzem, papryką słodka i ostrą z każdej strony.
Piekę na oleju lub oliwie ok 45 min na średnim ogniu obracając z każdej strony.
Można też zrobić go w piekarniku: opcja góra dół 180' ok godzinę. Podałam z mizerią z ogórków i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI
Składniki
Przygotowanie
Fileta i polędwicę kroje w mniej więcej kwadratowe kawałki, paprykę w większe kwadraty, pieczarkom ucinam nóżki, cebulę i cukinię w grubsze plastry.
Zaczynam nabijać na wykałaczkę od kurczaka, każde warzywo przekładam kurczakiem lub polędwicą na zmianę. Kończę na kurczaku.
Przyprawiam, solą, pieprzem, papryką słodka i ostrą z każdej strony.
Piekę na oleju lub oliwie ok 45 min na średnim ogniu obracając z każdej strony.
Można też zrobić go w piekarniku: opcja góra dół 180' ok godzinę. Podałam z mizerią z ogórków i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI