Szaszłyki z kurczakiem, polędwicą i warzywami

Oceny

Soczyste szaszłyki, chrupiące ziemniaczki i mizeria! Uwielbiam i Polecam! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania1 godz.
 1 mała polędwica
 2 piersi z kurczaka
 1 papryka u mnie kolorowe
 1 mała cukinia
 2 cebule
 8 średnich pieczarek
1

Fileta i polędwicę kroje w mniej więcej kwadratowe kawałki, paprykę w większe kwadraty, pieczarkom ucinam nóżki, cebulę i cukinię w grubsze plastry.

2

Zaczynam nabijać na wykałaczkę od kurczaka, każde warzywo przekładam kurczakiem lub polędwicą na zmianę. Kończę na kurczaku.

3

Przyprawiam, solą, pieprzem, papryką słodka i ostrą z każdej strony.

4

Piekę na oleju lub oliwie ok 45 min na średnim ogniu obracając z każdej strony.

5

Można też zrobić go w piekarniku: opcja góra dół 180' ok godzinę. Podałam z mizerią z ogórków i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI

Składniki

 1 mała polędwica
 2 piersi z kurczaka
 1 papryka u mnie kolorowe
 1 mała cukinia
 2 cebule
 8 średnich pieczarek

Przygotowanie

1

Fileta i polędwicę kroje w mniej więcej kwadratowe kawałki, paprykę w większe kwadraty, pieczarkom ucinam nóżki, cebulę i cukinię w grubsze plastry.

2

Zaczynam nabijać na wykałaczkę od kurczaka, każde warzywo przekładam kurczakiem lub polędwicą na zmianę. Kończę na kurczaku.

3

Przyprawiam, solą, pieprzem, papryką słodka i ostrą z każdej strony.

4

Piekę na oleju lub oliwie ok 45 min na średnim ogniu obracając z każdej strony.

5

Można też zrobić go w piekarniku: opcja góra dół 180' ok godzinę. Podałam z mizerią z ogórków i OPIEKANYMI ZIEMNIACZKAMI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *