Wafel z masą kakaową
Bardzo prosta i szybka słodka przekąska, prosto ze starego babcinego zeszytu! 🙂 to mój smak dzieciństwa i nieodłączny element każdego Świątecznego stołu. Są przepyszne! 🙂
Margarynę, mleko, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku na małym ogniu.
Gotować 7 min ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia. Kiedy masa jest już przestudzoną dodaję całe jajko i mieszam aż połączy się z masą. Na wafla wykładam kilka łyżek kremu i rozprowadzam równomiernie. Następnie przykrywam waflem i robię tak z pozostałymi kawałkami. Gotowy wafel wkład do foli i kładę na nim deseczkę lub garnek aby warstwy się skleiły. Po 2-3 godz słodka przekąska jest gotowa!
Składniki
Przygotowanie
Margarynę, mleko, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku na małym ogniu.
Gotować 7 min ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia. Kiedy masa jest już przestudzoną dodaję całe jajko i mieszam aż połączy się z masą. Na wafla wykładam kilka łyżek kremu i rozprowadzam równomiernie. Następnie przykrywam waflem i robię tak z pozostałymi kawałkami. Gotowy wafel wkład do foli i kładę na nim deseczkę lub garnek aby warstwy się skleiły. Po 2-3 godz słodka przekąska jest gotowa!