Warzywa z ryżem i polędwicą

Oceny

Warzywa z ryżem i polędwicą to pyszny i mega szybki obiad. Przyprawy i sos nadały zwykłemu daniu pyszny i orientalny smak 🙂 uwielbiam takie szybkie i pyszne dania ❤

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania30 minut
 1 polędwica wieprzowa
 1 opakowanie ulubionych warzyw na patelnięlub ulubione warzywa pokrojone w słupki i kostkę
 100 g ryżu
 2 łyżki sosu tariyaki
 1 łyżeczka curry i słodkiej papryki
 szczypta kurkumy, soli i pieprzu
 łyżka masła
1

Polędwicę kroję w paseczki, przyprawiam połowa przypraw i jedną łyżką sosu. Podpiekam aż mięso będzie rumiane.

2

Warzywa duszę na maśle aż będą miękkie. Dodaję przyprawy i resztę sosu. Gotuję ryż i odcedzam.

3

Warzywa mięso i ryż łączę razem i dokładnie mieszam.

4

Podpiekam razem ok 10 min, można polać delikatnie oliwą. Na koniec posypuję pietruszką i gotowe. Pysznie, szybko, smacznie i zdrowo❤

Składniki

 1 polędwica wieprzowa
 1 opakowanie ulubionych warzyw na patelnięlub ulubione warzywa pokrojone w słupki i kostkę
 100 g ryżu
 2 łyżki sosu tariyaki
 1 łyżeczka curry i słodkiej papryki
 szczypta kurkumy, soli i pieprzu
 łyżka masła

Przygotowanie

1

Polędwicę kroję w paseczki, przyprawiam połowa przypraw i jedną łyżką sosu. Podpiekam aż mięso będzie rumiane.

2

Warzywa duszę na maśle aż będą miękkie. Dodaję przyprawy i resztę sosu. Gotuję ryż i odcedzam.

3

Warzywa mięso i ryż łączę razem i dokładnie mieszam.

4

Podpiekam razem ok 10 min, można polać delikatnie oliwą. Na koniec posypuję pietruszką i gotowe. Pysznie, szybko, smacznie i zdrowo❤

Warzywa z ryżem i polędwicą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *