Wiosenny twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką
Wiosenny twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką poleca się na pyszne śniadanie! super dodatek do kanapek, jest delikatny i kremowy. Taki twarożek to pyszna opcja na zdrowe śniadanie.
1 opakowanie serka wiejskiego u Mnie półtłusty (200-250 g)
1 wiązka szczypiorku
5 rzodkiewek
1 łyżka majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
Sól pieprz odrobina Vegety
1
Serek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do serka. Rzodkiewkę kroimy jak lubimy, ja w takie małe słupki.
2
Wszystko razem mieszamy i Gotowe! 😉 Do serka można dodać też skrojone suszone pomidory.
Składniki
1 opakowanie serka wiejskiego u Mnie półtłusty (200-250 g)
1 wiązka szczypiorku
5 rzodkiewek
1 łyżka majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
Sól pieprz odrobina Vegety
Przygotowanie
1
Serek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do serka. Rzodkiewkę kroimy jak lubimy, ja w takie małe słupki.
2
Wszystko razem mieszamy i Gotowe! 😉 Do serka można dodać też skrojone suszone pomidory.