Wiosenny twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką

Oceny

Wiosenny twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką poleca się na pyszne śniadanie! super dodatek do kanapek, jest delikatny i kremowy. Taki twarożek to pyszna opcja na zdrowe śniadanie.

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania10 minut
 1 opakowanie serka wiejskiego u Mnie półtłusty (200-250 g)
 1 wiązka szczypiorku
 5 rzodkiewek
 1 łyżka majonezu
 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
 Sól pieprz odrobina Vegety
1

Serek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do serka. Rzodkiewkę kroimy jak lubimy, ja w takie małe słupki.

2

Wszystko razem mieszamy i Gotowe! 😉 Do serka można dodać też skrojone suszone pomidory.

Składniki

 1 opakowanie serka wiejskiego u Mnie półtłusty (200-250 g)
 1 wiązka szczypiorku
 5 rzodkiewek
 1 łyżka majonezu
 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
 Sól pieprz odrobina Vegety

Przygotowanie

1

Serek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do serka. Rzodkiewkę kroimy jak lubimy, ja w takie małe słupki.

2

Wszystko razem mieszamy i Gotowe! 😉 Do serka można dodać też skrojone suszone pomidory.

Wiosenny twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *