Zapiekane meksykańskie naleśniki
Mięso mielone, sos pomidorowy, warzywa i ser a to wszystko zawinięte w naleśniki i zapieczone w piekarniku! 🙂 Są pyszne!
Cebule zeszkliłam na odrobinie oleju, dodałam czosnek ( zgnieciony) i mięso.
Wymieszałam i podsmażałam mięso aż wyparowała cała woda. W międzyczasie pokroiłam paprykę w kostkę. Do mięsa dodałam passatę, cały koncentrat i przyprawy.
Podsmażyłam kilka min. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę i dusiłam aż papryka zrobiła się miękka a sos zgęstniał.
Na koniec dodałam fasolkę (wypłukaną) i kukurydzę, dusiłam wszystko razem przez ok 5 min.
Wszystkie składniki na naleśniki wymieszałam dokładnie i piekłam na rozgrzanej patelni.
Na każdy naleśnik nałożyłam farsz i posypałam odrobiną serem
Zawinęłam i wierzch posmarowałam sosem pomidorowym.
Następnie posypałam startą mozzarellą.
Zapiekałam w piekarniku przez 20 min w 180' góra dół.
Gotowe 🙂
Składniki
Przygotowanie
Cebule zeszkliłam na odrobinie oleju, dodałam czosnek ( zgnieciony) i mięso.
Wymieszałam i podsmażałam mięso aż wyparowała cała woda. W międzyczasie pokroiłam paprykę w kostkę. Do mięsa dodałam passatę, cały koncentrat i przyprawy.
Podsmażyłam kilka min. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę i dusiłam aż papryka zrobiła się miękka a sos zgęstniał.
Na koniec dodałam fasolkę (wypłukaną) i kukurydzę, dusiłam wszystko razem przez ok 5 min.
Wszystkie składniki na naleśniki wymieszałam dokładnie i piekłam na rozgrzanej patelni.
Na każdy naleśnik nałożyłam farsz i posypałam odrobiną serem
Zawinęłam i wierzch posmarowałam sosem pomidorowym.
Następnie posypałam startą mozzarellą.
Zapiekałam w piekarniku przez 20 min w 180' góra dół.
Gotowe 🙂