Zawijane parówki z serem w cieście drożdżowym
To fajna przekąska z parówka w roli głównej! Parówki jemy dość rzadko ale w tej wersji są super ❤ Ciągnący ser, parówka i mięciutkie ciasto drożdżowe! Polecam ❤
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam dopóki się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę.
Następnie wykładam na stolnice i rozwałkowuje na duży prostokąt. Kroimy na 6 pasków. Każdą parówkę owijam serem, następnie zawijam szczelnie w ciasto.
Tak przygotowane parówki nacinam co 0.5 cm do połowy.
Następnie zawijam w słoneczko i łączę dwa boki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smaruje rozbełtanym jajkiem i posypujemy makiem.
Pieczemy 25 min w 180' góra dół. Następnie wyciągamy.
Składniki
Przygotowanie
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam dopóki się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę.
Następnie wykładam na stolnice i rozwałkowuje na duży prostokąt. Kroimy na 6 pasków. Każdą parówkę owijam serem, następnie zawijam szczelnie w ciasto.
Tak przygotowane parówki nacinam co 0.5 cm do połowy.
Następnie zawijam w słoneczko i łączę dwa boki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smaruje rozbełtanym jajkiem i posypujemy makiem.
Pieczemy 25 min w 180' góra dół. Następnie wyciągamy.