Żeberka wieprzowe pieczone w piwie
Bardzo soczyste żeberka które dzięki marynacie i pieczeniu w piwie zyskują niesamowity delikatny smak. W połączeniu z ziemniaczkami i surówką dają nam przepyszny ciekawy obiad! polecam 🙂
Mięso umyłam i osuszyłam. Podzieliłam na 2 żebra, marynatę wymieszałam. Żebra włożyłam do pudełka z zamknięciem i polałam marynatą.
Zamknęłam pudełko i kilkakrotnie potrzepałam aby marynata dobrze się rozprowadziła. Żeberka włożyłam do lodówki na całą noc.
Żeberka umieściłam w naczyniu żaroodpornym i piekłam 30 min w 180' góra dół. Wyciągnęłam naczynie i wlałam piwo. Nastąpienie piekłam pod przykryciem przez 1.5 godz.
Odkryłam i uruchomiłam opcję grilla i piekłam jeszcze 30 min.
Podałam z surówką z czerwonej kapusty i ziemniaczkami z masełkiem.
Składniki
Przygotowanie
Mięso umyłam i osuszyłam. Podzieliłam na 2 żebra, marynatę wymieszałam. Żebra włożyłam do pudełka z zamknięciem i polałam marynatą.
Zamknęłam pudełko i kilkakrotnie potrzepałam aby marynata dobrze się rozprowadziła. Żeberka włożyłam do lodówki na całą noc.
Żeberka umieściłam w naczyniu żaroodpornym i piekłam 30 min w 180' góra dół. Wyciągnęłam naczynie i wlałam piwo. Nastąpienie piekłam pod przykryciem przez 1.5 godz.
Odkryłam i uruchomiłam opcję grilla i piekłam jeszcze 30 min.
Podałam z surówką z czerwonej kapusty i ziemniaczkami z masełkiem.