Ziemniaczki z gzikiem

Oceny

Pyszne pieczone ziemniaczki z kremowym serkiem ze szczypiorkiem! Idealne jako dodatek do obiadów! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania30 minut
 8 średnich ziemniaków
Gzik:
 200 g twarogu
 2 łyżki gęstego jogurtu
 2 ząbki przeciśniętego czosnku
 3 łyżki szczypiorku
 sól pieprz
1

Ziemniaki umyłam solidnie, gotowałam 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie zrobiłam gzik:
Ser zagniotłam z jogurtem, czosnkiem i przyprawami. Dodałam szczypiorek i wymieszałam.

2

Ziemniaki odcedziłam, gorące ziemniaki owinęłam folią aluminiową z odrobiną masła i piekłam w piekarniku przez 20 min w 220' góra dół.

3

Po tym czasie wyciągnęłam z piekarnika, odwinęłam z foli i przekroiłam.

4

Posmarowałam serkiem, posypałam na koniec szczypiorkiem i cebulką, gotowe! ❤

Składniki

 8 średnich ziemniaków
Gzik:
 200 g twarogu
 2 łyżki gęstego jogurtu
 2 ząbki przeciśniętego czosnku
 3 łyżki szczypiorku
 sól pieprz

Przygotowanie

1

Ziemniaki umyłam solidnie, gotowałam 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie zrobiłam gzik:
Ser zagniotłam z jogurtem, czosnkiem i przyprawami. Dodałam szczypiorek i wymieszałam.

2

Ziemniaki odcedziłam, gorące ziemniaki owinęłam folią aluminiową z odrobiną masła i piekłam w piekarniku przez 20 min w 220' góra dół.

3

Po tym czasie wyciągnęłam z piekarnika, odwinęłam z foli i przekroiłam.

4

Posmarowałam serkiem, posypałam na koniec szczypiorkiem i cebulką, gotowe! ❤

Ziemniaczki z gzikiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *