Ziemniaczki z gzikiem
Pyszne pieczone ziemniaczki z kremowym serkiem ze szczypiorkiem! Idealne jako dodatek do obiadów! 🙂
Ziemniaki umyłam solidnie, gotowałam 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie zrobiłam gzik:
Ser zagniotłam z jogurtem, czosnkiem i przyprawami. Dodałam szczypiorek i wymieszałam.
Ziemniaki odcedziłam, gorące ziemniaki owinęłam folią aluminiową z odrobiną masła i piekłam w piekarniku przez 20 min w 220' góra dół.
Po tym czasie wyciągnęłam z piekarnika, odwinęłam z foli i przekroiłam.
Posmarowałam serkiem, posypałam na koniec szczypiorkiem i cebulką, gotowe! ❤
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki umyłam solidnie, gotowałam 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie zrobiłam gzik:
Ser zagniotłam z jogurtem, czosnkiem i przyprawami. Dodałam szczypiorek i wymieszałam.
Ziemniaki odcedziłam, gorące ziemniaki owinęłam folią aluminiową z odrobiną masła i piekłam w piekarniku przez 20 min w 220' góra dół.
Po tym czasie wyciągnęłam z piekarnika, odwinęłam z foli i przekroiłam.
Posmarowałam serkiem, posypałam na koniec szczypiorkiem i cebulką, gotowe! ❤